Ce este Editura Digitala?


Publica o carte digitala ebook

Niciodata nu a fost atat de simplu!


Daca publici cu Editura Digitala poti ajunge la milioane de cititori in doar cateva clipe


E momentul sa iti publici cartea si in format digital!

Prin Editura Digitala poti patrunde pe piata rapid si eficient. Publicarea cartii dureaza cateva minute si cartea ta ajunge pe cele mai mari magazine internationale de ebook in cel mai scurt timp, de la 1 pana la 7 zile, in functie de magazin.


Castiga bani din cartile tale!

Castiga 45% pentru toate cartile care le vinzi catre clienti de pe tot globul, de la America, Canada la Germania, Italia, Spania, Franta, Japonia, Brazilia, Mexic, Australia si multe altele.


Tu ai controlul cartilor tale!

Tu stabilesti preturile si esti liber sa faci orice modificari crezi de cuviinta in orice moment doresti.


Poti incepe de astazi!

Publica si tu cartile tale la Editura Digitala. Mai usor de atat nu a fost niciodata!


Conversia cartii in toate formatele ebook este GRATUITA!

Tu iti incarci cartea in format Microsoft Word si noi ne ocupam de conversia ei in toate extensiile existente pentru ebook-uri.


Urmaresti vanzarile tale mondiale

Prin rapoartele puse la dispozitie de www.edigitala.ro poti urmari vanzarile pe care le ai pentru fiecare magazin in parte, pe tot globul.


Inscrie-te pentru a avea un cont gratuit si vei avea acces complet la Editura Digitala!


Noi oferim instructiuni simple, pas cu pas, pentru a fi cat mai usor pentru oricine sa creeze, sa publice si sa distribuie o carte digitala


Cum sa creezi, sa publici si sa distribui cartea ta in format digital cu Editura Digitala

Publici cartea ta in format digital la cele mai mari magazine de pe glob precum Apple iBooks, Barnes & Noble, Kobo, OverDrive, Flipkart, Oyster, Scribd, Baker & Taylor’s Blio and Axis360 (biblioteci!) si multi altii
Parteneri Editura Digitala
Castigi 45% din pretul de lista pentru cartile vandute


Avantajele Editurii Digitale

• Noi facem ca publicarea unei carti in format digital sa fie rapida, usoara si gratuita!

• Distribuim la o gama extreme de variata de magazine, care sunt cele mai mari piete de desface de pe glob pentru carti digitale

• Primesti rapoarte de vanzari si de plati in interfata special creata pentru tine pe www.edigitala.ro

• Distrbutie mondiala catre Apple iBooks (care acopera 51 de tari), Barnes & Noble, Kobo, OverDrive (care acopera pentru 20,000 de biblioteci publice!), Flipkart (cel mai mare distribuitor de carte din India), Oyster, Scribd, Baker & Taylor, Page Foundry si multi multi altii

Distributie in biblioteci prin OverDrive si Baker & Taylor

• Castigi 45% pentru cartile vandute

• Cartile tale participa in promotii exclusive organize de Editura Digitala in colaborare cu retailer parteneri

• Noi oferim instructiuni simple, pas cu pas, pentru a fi cat mai usor pentru oricine sa creeze, sa publice si sa distribuie o carte digitala

• Oferim coduri ISBN gratuite. Sau iti dam posibilitatea sa le folosesti pe ale tale, daca doresti asta.

• Oferim servicii de conversie gratuita din document word in toate formatele ebook de pe piata.

• Poti sa iti actualiezi gratuit in orice moment doresti cartile publicate la noi prin interfata special creata

• Iti punem la dispozitie ponturi de marketing ale cartilor tale si instrumente precum Interviul Editura Digitala!

• Noi NU AVEM oameni de vanzari, care sa incerca sa iti vanda ceva, pentru ca nu iti vindem nimic. Serviciile oferite de Editura Digitala, de conversie si publicare, sunt gratuite, pentru ca noi ne ocupam cu distributia de carte, nu cu vanzarea de pachete autorilor nostrii.

• Din moment ce singurul nostru venit este comisionul de distributie, suntem extrem de focusati pe ajutarea autorilor nostrii, pentru ca ei sa ajunga la cat mai multi cititori si sa vanda cat mai multe carti.


Servicii oferite de Editura Digitala


Publicarea unei carti la Editura Digitala este GRATUITA si include o serie de servicii care nu implica nici un cost pentru tine:

1. Serviciu GRATUIT de conversie a cartii tale

Poate in prezent platesti bani pentru realizarea conversiei unei carti in extensiile necesare pentru formatul digital. Ei bine da, la Editura Digitala conversia nu costa nimic, noi iti convertim fisierul pentru a putea fi deschis pe toate tipurile de dispozitive de citire (precum Kindle, iPad, Nook si multe altele), pentru toate magazinele noastre partenere, si deci accesibil pentru zeci de milioane de cititori de pe tot globul.


2. Serviciul GRATUIT de alocare cod ISBN

Editura Digitala iti ofera un cod ISBN pentru fiecare carte pe care o publici, acest serviciu fiind si el GRATUIT! Iti oferim si optiunea de a utiliza propriul tau cod ISBN pentru cartea ta (daca ai deja unul, de obicei in cazul conturilor de editura)


3. Serviciul GRATUIT de distributie a cartilor

Editura Digitala se ocupa de distribuirea cartilor tale in magazine de pe tot globul, in peste 150 de tari. Ne ocupam de gestiunea vanzarilor si comunicarea cu magazinele noastre partenere in toate limbile necesare.


4. Serviciul GRATUIT de editare trailer video pentru cartile tale

Editura Digitala editeaza pentru cartile tale trailere profesionale in format video, care vor fi incarcate pe canalul editurii de YouTube si prin care vei putea atrage potentiale cititori. Trailerele vor fi distribuite si catre magazinele care au implementata functionalitatea de afisare materiale video pe site-urile magazinelor (retaileri precum Amazon au aceasta posibilitate).


5. Serviciul GRATUIT de promovare a cartii tale (Marketing online de carte)

Editura Digitala iti ofera posibilitatea de a iti completa o pagina de profil. Informatiile de pe pagina de profil sunt utilizate in relatia cu magazinele partenere, pentru a propaga si a raspandi informatii despre tine, autorul si implicit de a promova cartile tale. Editura Digitala iti mai ofera GRATUIT inca o unealta de marketing pentru autori, interviul Editura Digitala, care te ajuta sa redactezi un interviu cu tine care sa ajute pe cititorii tai sa vada povestea ta si cine esti tu cu adevarat, omul din spatele autorului. Interviul este disponibil vizitatoriul pe pagina ta de profil de pe www.edigitala.ro si este trimis catre canalele de media de catre Editura Digitala pentru a fi utilizat in promovarea cartii tale. Pentru a crea propriul tau interviu trebuie sa intrii pe Setari Profil – Acorda un interviu.

Cartile tale publicate in format digital la Editura Digitala participa in promotii exclusive organizate de Editura Digitala in colaborare cu magazinele noastre partenere.


6. Serviciu GRATUIT de creare carte interactiva pentru iPad si Mac

Trecerea cititorului tau de la “a citi” la “a interactiona”. Datorita imbunatatirilor din ultimii ani din tehnologia ebook-urilor, iBook are si capacitatea de a citi si carti interactive, de tip multi-touch, cu actiuni dinamice realizate de programatori, experienta ce nu poate fi atinsa in formatul tiparit. Atunci cand este bine creata, o astfel de carte digitala interactiva poate fi antrenanta si captivanta in acelasi timp.

Prin eforturile echipei noastre de a aduce toate facilitatile posibile autorilor nostrii, Editura Digitala este mandra sa ofere GRATUIT tutror autorilor din portofoliul nostru cate o versiune interactiva pentru toate cartile lor creata special pentru iPad si Mac, carte digitala care va aduce continutul cartii lor la un nou nivel.


7. IN CURAND! Serviciu GRATUIT de creare aplicatie pentru iPhone si iPad

Pregatim inca ceva extrem de util pentru comunitatea noastra de autori! Industria cartilor s-a revolutionat in ultimii ani si continua sa se revolutioneze. Tot mai multi oameni utilizeaza Smartphone-uri si Tablete care au, pe langa magazinele de carti (iBooks) si magazine de aplicatii (AppStore)

Modul in care un cititor poate citi o carte pe o aplicatie special facuta pentru ea este mult superior fata de lectura traditionala, el poate naviga, cauta si invata mai usor ca niciodata. Editura Digitala vrea sa ofere GRATUIT autorilor o oportunitate de a avea cate o aplicatie dezvoltata de catre programatorii nostrii exclusiv pentru fiecare carte pe care o au in portofoliul Editura Digitala. In acest fel autorii nostrii vor putea atrage si publicul din cadrul magazinelor de aplicatii AppStore, public care este diferit fata de cel de pe iBooks

Editura Digitala este in curs de dezvoltare a unei astfel de aplicatii si odata lansata va fi actualizat intreg catalogul de produse (se vor crea aplicatii inclusiv pentru cartile deja primite pana la momentul lansarii serviciului)


Sa incepi sa lucrezi cu Editura Digitala e extreme de simplu

1. Te inscrii la noi pentru a iti face un cont gratuit

2. Descarci Ghidul nostru de formatare a unei carti digitale pentru a vedea instructiunile pentru cum se formateaza un document Microsoft Word inainte de a il incarca pe www.edigitala.ro Nu e necesar sa aveti experienta, ghidul va va ajuta sa rezolvati aceasta problema fara sa aveti cunostinte de tehnoredactare.

3. Intrii pe pagina Publica o carte si urmaresti instructiunile simple de acolo pentru a incarca documentul cartii si fisierul copertii.


Editura Digitala pentru Autori, Edituri sau agenti literari

Editura Digitala a fost creata pentru a face din publicarea unei carti digitale ceva rapid, usor si gratuit pentru ca orice autor, de oriunde ar fi el, sa poata publica un ebook. Misiunea noastra e sa iti oferim unelte profesioniste de publicare si distributie de carte digitala.

Dupa ce trimiti cartea la Editura Digitala si aceasta este aprobata, cartea ta ajunge la o multime de magazine de ebook de pe glob in doar cateva zile.

Din pagina Tabloul de comanda, tu iti controlezi toate detaliile cartilor tale.

Daca vrei sa faci o reducere trebuie doar sa intri pe cartea respectiva si sa actualizezi pretul. Editura Digitala va transmite modificarile catre toate magazilele. Daca vrei sa iti actualizezi coperta, descrierea cartii sau orice altceva, trebuie doar sa intrii in Tabloul de comanda si sa faci modificarile dorite, iar Editura Digitala va transmite modificarile catre toate magazinele partenere.


Editura digitala pentru Magazine

Daca ai un magazin si vrei sa oferi clientilor tai o selectie cat mai completa de carti digitale, Editura Digitala te poate ajuta. Suntem principala platforma de distributie de carti digitale din Romania si putem oferi servicii de vanzare a catalogului nostru de carti la tine pe magazin.


Resurse care te ajuta sa publici carti digitale

1. Descarca Ghidul de formatare al unei carti digitale pentru a invata cum sa iti pregatesti cartea pentru incarcarea pe www.edigitala.ro Invata cum sa formatezi in mod corect cartea ta, astfel incat si cititorii tai sa fie satisfacuti!

2. Creeaza un interviu cu unealta de interviu Editura Digitala pusa la dispozitia ta pe site!

3. Citeste termenii si conditiile site-ului nostru aici (care reprezinta contractul tau de publicare).

4. Urmareste blog-ul Editura Digitala unde vei gasi mereu cel mai repede informatii care te intereseaza despre practicile din lumea cartilor digitale.

5. Viziteaza pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate informatiile noi.

Cum sa publici carti prin Editura Digitala?


Cum functioneaza Editura Digitala?

Publica o carte
Ce sunt ebook-urile?

Ebook-urile sunt carti in format digital, care pot fi citite pe calculator sau pe alte dispositive precum smartphone-urile (iPhone si altele), tabletele (iPad), readerele (Kindle, Nook, Kobo), si multe alte dispositive.


Publicarea unei carti la Editura Digitala

In primul rand trebuie sa iti faci un cont (care este gratuit) si apoi sa studiezi cu atentie Ghidul de formatare al unei carti digitale. Odata ce esti sigur ca ti-ai formatat cartea corect, mergi pe pagina Publica o carte si urmeaza instructiunile de acolo. Va trebui sa incarci cartea ta in format Microsoft Word cu extensie .doc (nu acceptam extensia .docx)

Ghid publicare carte la Editura Digitala


Restrictii pentru tiparirea cartii

Nu exista. Daca ai publicat cartea ta in format digital cu Editura Digitala esti liber sa o tiparesti cu orice editura doresti, oricand vrei.


Plata de avans

Nu exista plati in avans. Editura Digitala face platile strict pe baza rapoartelor de vanzari.


Costuri de publicare

Nu exista! Publicarea la Editura Digitala este gratuita! Noi lucram pe baza de comision, nu taxam autorii pentru serviciile de publicare, conversie sau distributie. Noi ne castigam comisionul numai daca vindem cartea ta. Comisionul este oprit din cartile vandute, si include si costurile de distributie platit magazinelor cu care lucram. Spre exemplu la o carte digitala care costa 30 RON, comisionul oprit (ce include in el si costurile cu magazinele) este de 45%. Deci valoarea comisionului va fi 15 RON si autorul va castiga 15 RON.


Cine poate publica la Editura Digitala?

Daca esti un autor si ai drepturi digitale asupra cartii tale, sau daca esti singurul care are drepturi pe cartea ta, poti publica si distribui cartea cu Editura Digitala. Cartea ta trebuie sa fie originala, scrisa de tine (sau un autor pentru care ai dreptul sa publici). Citeste Termenii si conditiile noastre pentru mai multe informatii aici.


Ce carti poti publica la Editura Digitala?

Editura Digitala primeste doar carti complete, terminate si originale (fara draft-uri sau carti in lucru). Editura digitala este metoda ideala pentru a distribui cartea ta indiferent de genul ei, de la romanele de fictiune, poezie, memorii personale, pana la carti de non-fictiune, rapoarte de cercetare, eseuri, sau alte forme scrise, poate chiar care nu au fost concepute încă.

Citeste Termenii si Conditiile pentru informatii aditionale aici.


Ce inseamna bifa Continut explicit (pentru adulti) din pagina Publica o carte?

Daca lucrarea ta contine limbaj, situatii sau imagini care nu sunt potrivite pentru copii sub 18 ani, atunci trebuie sa selectezi optiunea – Cartea mea are continut destinat adultilor. Aceasta bifa ne ajuta ca impreuna cu magazinele partenere sa restrictionam accesul minorilor la material nepotrivite varstei lor.


Cartea mea este scoasa pe piata in format tiparit cu o alta editura. Mai pot publica versiunea digitala cu Editura Digitala?

Desigur! Nu numai ca poti publica aceasta carte in format digital (bineinteles, daca ai toate drepturile necesare asupra cartii in cauza), dar poti adauga in pagina Publica o carte si link-ul catre format-ul tiparit, link ce va fi trimis catre magazinele partenere si va creste si expunerea online a versiunii tiparite pe care o ai deja pe piata.


Ce nu poti publica la Editura Digitala

Nu incerca sa publici la Editura Digitala carti din domeniul public, carti care instiga la ura/rasism/homofobie, carti care prezinta activitati ilegale sau carti care contin pasaje copiate cuvant cu cuvant de pe Wikipedia sau alte surse de continut din domeniul public. Nu incarca pe contul tau carti sau continut care apare pe internet, pe alte site-uri, cu alt autor decat tine. Daca identificam pe Google pasaje din cartea ta pe alte site-uri care nu iti apartin, sau in carti ale altor autori decat tine (si facem aceste verificari pentru fiecare carte in parte pe care o primim), atunci contul tau va fi inchis fara avertisment, pentru mai multe detalii citeste Termenii si conditiile aici.

Avem toleranta zero pentru plagiat, incalcare de copyright sau material erotice cu minori (carti erotice care prezinta ipostaze cu copii sub 18 ani)


Canalele de distributie

Fiind o planforma de distributie pentru carti digitale, Editura Digitala va distribui cartile tale prin multiple canale online, care includ pe cei mai mari retailer din domeniu.


In ce limba pot fi cartile publicate si distribuite?

Acceptam aprope toate limbile existente. Atunci cand tu publici o carte pe www.edigitala.ro vei selecta si limba in care este scrisa cartea respectiva, si acest lucru ne ajuta pe noi sa o distribuim exact catre magazinele care accepta acea limba.

Majoritatea cartilor primite de Editura Digitala sunt in limba romana, insa noi iti recomandam daca ai o carte ce are succes sa publici pe www.edigitala.ro si o versiune in limba engleza, pentru a sparge bariera limbii si a avea acces la si mai multi cititori.


Cati bani pot castiga cu Editura Digitala?

Nu trebuie sa ai niste asteptari exagerate, pentru ca sunt multi autori care nu vand cantitati mari. Unii autori vand doar cateva carti, in timp ce alti autori ajung sa aiba rezultate exceptionale. Piata cartilor digitale este in continuare in crestere. Exact ca si la cartile tiparite, si la cartile digitale vanzarile depind in mare masura de valva pe care o carte o produce, valva care este data de calitatea cartii si de marketing-ul personal facut de autor.

Daca cititorii vor iubi cartea ta si vor spune acest lucru prietenilor lor, si pritenii lor vor spune si mai multor oameni, poti ajunge sa ai un bestseller. La Editura Digitala noi ne-am structurat business-ul de asa maniera incat sa incercam sa aducem cat mai mult success autorilor nostrii. Distribuim cartile lor la cele mai mari magazine de gen, unde pot avea cea mai mare expunere posibila. Distribuim cartile si catre biblioteci precum OverDrive si Baker & Taylor Axis360 (bibliotecile achizitioneaza o copie din carte pe care apoi o imprumuta de mai multe ori, insa niciodata la mai mult de o persoana simultan).


Cum sa stabilesti pretul cartii tale

Tu (autor/agent/editura) esti cel care alege pretul catii tale. Cartea poate fi si gratuita, sau poate avea orice pret de la 4 RON in sus. Daca dupa o perioada vei dori sa modifici pretul unei carti poti face acest lucru din Tabloul de comanda. Odata facuta modificarea, actualizarea este trimisa de Editura Digitala catre toate magazinele partenere.

Pretul cartii este o decizie personala a autorului sau a editurii care are contul pe www.edigitala.ro . Trebuie sa te gandesti ca atunci cand vinzi o carte ai doua avantaje. Primul este ca ai o vanzare, ceea ce inseamna ca ai un castig financiar. Al doilea beneficiu este ca vei castiga un cititor, si un cititor inseamna un potential fan, si un fan este acela care va cauta si va cumpara alte carti ale tale in viitor. Un fan este si cel care va recomanda cartea ta catre cunostintele sale. Daca examinezi aceste doua beneficii vei vedea ca al doilea – castigul unui cititor – este cel mai important pentru succesul tau pe termen lung ca si autor, mai ales daca planuiesti sa continui si sa publici in continuare carti.

Iata cateva lucruri pe care sa le iei in calcul atunci cand stabilesti pretul:

1. Cartea ta in format digital ar trebui sa fie mai ieftina decat versiunea tiparita. Cumparatorii se asteapta la acest lucru, pentru ca si ei stiu ca exista un cost mai mic de productie (hartie, tiparire, livrare)

2. Cartile care au pret mai mic vand mai multe exemplare decat cartile care au pret mai mare. De exemplu o carte care are un pret de 12 RON vinde de 6 ori mai mult decat o carte care are pretul de 40 RON

3. O carte mai lunga merita sa aiba un pret mai mare decat una mai scurta

4. La fel cum si un pret prea ridicat poate fi negativ pentru cartea ta, si un pret prea mic poate fi tot la fel de rau.

5. La Editura Digitala poti modifica oricand pretul din Tabloul de comanda, asa ca simtete liber sa experimentezi cu versiuni diferite de pret.


Exista autori care ofera cartea in format digital pe gratis. De ce ar face cineva acest lucru?

Ei bine, da. Optiunea de a vinde o carte gratuit este o unealta de marketing pe care o are la dispozitie autorul. Cartile gratuite au, pe medie, cam de 40 de ori mai mute download-uri decat cele care au un pret stabilit. Daca scrii o serie de carti, o colectie, atunci optiunea de GRATUIT este o arma foarte puternica daca pui primul volum din serie GRATUIT si pe restul care urmeaza cu plata. Gratuitatea iti aduce mult mai multi cititori pentru ca elimina bariera financiara care ar putea opri pe cineva sa riste sa cumpere o carte de la tine, un autor care nu este inca foarte cunoscut.


Ce este mostra gratuita (sample)?

Atunci cand accesezi pagina Publica o carte poti selecta ce procent din carte vrei sa fie disponibil ca si mostra gratuita (sample). Daca spre exemplu perimiti o mostra gratuita de 30%, atunci primele 30% de pagini din carte incepand de la pagina 1 vor fi disponibile ca si mostra gratuita pentru cititori.


Ce este pagina de interviu Editura Digitala?

Interviul Editura Digitala este o unealta de marketing pentru autori care te ajuta sa redactezi un interviu cu tine care sa ajute pe cititorii tai sa vada povestea ta si cine este tu cu adevarat, omul din spatele autorului. Interviul este disponibil vizitatoriul pe pagina ta de profil de pe www.edigitala.ro si este trimis catre canalele de media de catre Editura Digitala pentru a fi utilizat in promovarea cartii tale. Pentru a crea propriul tau interviu trebuie sa intrii pe Setari Profil – Acorda un interviu.


Durata de la trimiterea unei carti pana la aprobarea ei pentru distributie

In functie de volumul de carti primite, procesul de aprobare poate dura pana la 7 zile lucratoare, insa de obicei dureaza in jur de 4-5 zile. Odata aprobata, cartea este distribuita catre magazinele partenere. Poti vedea statusul cartii tale in pagina Tabloul de comanda, insa ai in vedere ca vei primi si un email de notificare cand cartea este aprobata.


Cartile din domeniul public

Editura Digitala nu accepta carti din domeniul public. Daca nu ai copyright asupra cartii respective nu o poti publica cu Editura Digitala.


Politica privind cartile cu continut sexual explicit

Editura Digitala permite publicarea de literatura erotica care contine scene sexuale explicite, insa nu acceptam poze pornografice introduse in interiorul cartilor (fisiere de imagine, jpg, gif etc), si nu permitem literatura erotica care cuprinde si scene sexuale cu minori. Scene fictive de viol, sadism sau pedofilie sunt nerecomandate, si sunt strict interzise daca au conotatie incitativa asupra cititorului. De asemenea interzicem publicarea de materiale care contin idei de ura, sau materiale care promoveaza violenta impotriva oamenilor, care promoveaza rasismul, homophobia, sau materiale care promoveaza activitati distructive sau ilegale.

Pentru toate cartile care sunt facute pentru adulti, toate personajele trebuie sa aiba clar de la 18 ani in sus si autorul va utiliza in momentul publicarii bifa Cartea mea are continut destinat adultilor de pe pagina Publica o carte pentru a arata clar ca acea carte este destinata strict adultilor. O recomandare a nostra este ca autorii sa include aceste avertismente si in descrierea cartii pentru ca eventualii cumparatori sa vada cat mai evident natura lucrarii. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Termenii si conditiile aici.


Pot sa public sub un Alias dar sa primesc bani pe numele meu adevarat?

Da, bineinteles. Atunci cand iti faci contul (sau si ulterior din Setari profil) poti sa iti alegi un Alias. Acest Alias va fi afisat cu numele de autor pentru cartile tale. In schimb pe pagina Setari de plata iti poti trece numele adevarat, numele ce va fi folosit pentru efectuarea platilor.


Ce este cartea interactive pentru iPad si Mac pe care o creeaza gratuit pentru mine Editura Digitala?

Trecerea cititorului tau de la “a citi” la “a interactiona”. Datorita imbunatatirilor din ultimii ani din tehnologia ebook-urilor, iBook are si capacitatea de a citi si carti interactive, de tip multi-touch, cu actiuni dinamice realizate de programatori, experienta ce nu poate fi atinsa in formatul tiparit. Atunci cand este bine creata, o astfel de carte digitala interactiva poate fi antrenanta si captivanta in acelasi timp.

Prin eforturile echipei noastre de a aduce toate facilitatile posibile autorilor nostrii, Editura Digitala este mandra sa ofere GRATUIT tutror autorilor din portofoliul nostru cate o versiune interactiva pentru toate cartile lor creata special pentru iPad si Mac, carte digitala care va aduce continutul cartii lor la un nou nivel.

Carti interactive Editura Digitala

Carti interactive iPad si Mac produse gratuit de Editura Digitala pentru autorii www.edigitala.ro


Ce este DRM-ul?

Denumirea de DRM vine de la Digital Rights Management, si se refera la o protectie anti-copiere oferita cartilor digitale, prin care fisierele sunt limitate doar la anumite dispozitive de pe care au fost cumparate. Majoritatea magazinelor cu care lucreaza Editura Digitala au sistem de protectie DRM. Trebuie mentionat ca o carte este mereu proprietatea detinatorului de copyright (autorul), si achizitia ei de la un magazine ofera o licenta de folosire doar in scop personal.


Cat de mare este amenintarea pirateriei in lumea cartilor digitale?

Editura Digitala se ocupa cu vanzarea de carti. Este singura noastra sursa de venit. Daca cineva ar fura o carte pe care noi o distribuim, noi nu avem nici un castig. Cu toate astea vei fi surprins sa stii ca noi nu vedem pirateria ca o mare amenintare. Credem ca lipsa de expunere si lipsa de disonibilitate pe toate mediile, mai ales cele online, este cea mai mare amenintare pentru o carte, mult mai mare decat pirateria.

Pentru cartile digitale exista doua tipuri principale de piraterie: 1. Cititorul incarca lucrarea ta pe site-uri pirat de tip torrent astfel incat alti cititori o descarca de acolo gratuit; 2. Cei care au cumparat carte ta de la unul din magazine o imparte cu unul sau mai multi din cunostintele lor. Prima categorie a piratilor care ofera cartea ta catre site-uri de torrent unde cititorii o descarca gratuit e poate cea mai mare frica a autorilor din ziua de astazi, insa este important sa tii minte ca oamenii care intra pe aceste site-uri de torrent nu sunt oameni care in general cumpara carti online cu bani si statistic vorbind un cumparator care descarca o carte de pe torrent, mai mult ca sigur nu ar fi cumparat acea carte, chiar daca ea nu era pe torrent, deci ea nu reprezinta efectiv o vanzare pierduta. Reamintim ca majoritatea magazinelor cu care lucram au protective DRM, deci posibilitatea de a iti gasi carte pe un site pirat este extreme de mica. A doua categorie e mult mai des intalnita, insa foarte multi autori considera impartirea cartii digitale intre cunostinte o piraterie benefica, ea fiind un instrument foarte puternic de marketing. Exista studii care atesta ca pirateria accidentala intre cunostinte iti mareste vanzarile totale ale tuturor titlurilor tale. Aceste teorii sunt duse si la extreme de autori cunoscuti, cum ar fi Paulo Coelho care si-a incarcat singur, in mod intentionat, cartile proprii pe site-uri pirat pentru a le face cat mai cunoscute. Nu lasa frica de piraterie sa te paralizeze din punct de vedere digital sau sa iti opreasca accesul la cititori de pe tot globul. Majoritatea oamenilor care iti citesc lucrarile sunt oameni cinstiti care vor sa te sustina. Principalul mod prin care poti reduce pirateria este sa iti faci cartea cat mai usor disponibila pentru achizitie, mult mai usor de gasit decat pe site-uri pirat. Maximizeaza distributia prin Editura Digitala si ofera un pret “onest” cartilor tale. In acest fel pirateria nu va fi o amenintare pentru tine.


Cum iti pregatesti cartea pentru Editura Digitala

Cum ajunge cartea mea la Editura Digitala?

Inainte de a incarca cartea ta pe www.edigitala.ro, pe pagina Publica o carte, trebuie sa formatezi corect fisierul word (.doc) aferent cartii tale si sa ai o coperta realizata profesional (fisier imagine de extensie .jpg). Aceasta sectiune iti ofera informatii de baza pentru pregatirea cartii spre trimitere la Editura Digitala si link-uri de acces catre alte resurse importante.


Cum imi pregatest fisierul cartii pentru incarcarea pe www.edigitala.ro?

Ai doua optiuni pentru formatarea fisierului cartii tale care trebuie sa fie in format Microsoft Word .doc, formatare care trebuie sa respecte instructiunile din cadrul Ghidului de formatare a unei carti digitale. Nu putem distribui cartea ta catre magazinele partenere daca nu este formatata corect :

1. Sa o faci singur utilizand programul Microsoft Office – Majoritatea autorilor care isi publica lucrarea pe www.edigitala.ro isi realizeaza singuri formatarea documentului utilizand programul Microsoft Word si fisiere de tip .doc. Ei urmeaza instructiunile simple din cadrul Ghidului de formatare a unei carti digitale. Avantaje: este gratuit, si daca cunosti la nivel elementar programul Microsoft Word, si ai rabdarea de a citi Ghidului de formatare a unei carti digitale, nu va fi greu deloc. Noi incurajam toti autorii sa isi faca singuri formatarea cartilor, daca reusesc acest lucru. Dezavantaje: Daca nu esti familiarizat cu programul Microsoft Word, poti intampina dificultati in realizarea formatarii cartii si o carte neformatata corect poate duce la o intarziere a acceptarii cartii tale pentru distributie catre magazinele partenere.

2. Sa angajezi pe cineva pentru a iti formata cartea in format Word .doc – Poti apela la lista de contacte utile afisata de noi pe pagina de Contact. Avantaje: Cartile formatate de serviciile din lista de contacte vor fi aprobate pentru distributie catre magazinele partenere, fara probleme. Asta inseamna un timp pana la distributie mai scurt si mai putine batai de cap. Este o variant buna daca nu ai timpul, rabdarea sau abilitatea de a formata tu singur cartea. Dezavantajele: Aceasta variant impune niste costuri financiare. Estimarea de cost pentru formatare este data punctual pentru fiecare carte in parte.

Descarca Ghidul de formatare al unei carti digitale

Descarca Ghidul de formatare al unei carti digitale


Pot angaja pe cineva care sa publice cartea pe www.edigitala.ro pentru mine?

Nu trebuie sa faci acest lucru, doar tu, cel care are drepturile pe cartea in cauza trebuie sa o trimiti utilizand pagina Publica o carte catre Editura Digitala prin platforma www.edigitala.ro. Este foarte usor sa trimiti o carte si sa gestionezi cartile existent pe platforma de distributie carti digitale www.edigitala.ro. Este de asemenea foarte important sa iti gestionezi singur contul, sa nu dai datele de logare catre nimeni altcineva, astfel incat sa fii unicul care are acces la informatii confidentiale cum ar fi rapoartele de vanzari si plata sau setarile de plata.


Ce tipuri de fisiere sunt acceptate pentru carti pe www.edigitala.ro?

Poti incarca doar carti editate in Microsoft Word de extensie .doc. Avantajul programului Microsoft Word este ca e cel mai popular program de editare carti, fiind larg cunoscut, iar cu ajutorul Ghidului de formatare a unei carti digitale vei putea sa ai rezultate bune si de calitate in formatarea cartii cu eforturi minime.


Ce versiune de Microsoft Word sa folosesti?

Orice versiune este buna. Pana si Word 2000 sau 2003 merg foarte bine, chiar daca sunt mai vechi. Uneori versiunile mai vechi sunt chiar mai usoare, deoarece Microsoft a adaugat dea lungul anilor multe optiuni suplimentare care nu sunt atat de folosite de autori, drept urmare, de multe ori versiunile vechi pot fi mai usor de folosit si mai de incredere. Pentru versiunile de la Word 2007 pana la cele mai noi sa va asigurati ca salvati fisierul si il uploadati in extensie .doc, si nu in extensia .docx care e predefinita de la aceste versiuni.


Pot incarca cartea pe www.edigitala.ro si in format PDF or .EPUB?

Nu, nu sunt acceptate formatele PDF, EPUB sau orice alta extensie in afara de .doc (Microsoft Word). Solicitam ca fisierele incarcate de tip .doc sa fie formatate conform cu Ghidul de formatare al unei carti digitale. Dupa incarcare noi ne ocupam de conversia fisierului tau .doc in toate extensiile necesare retailerilor cu care lucram printre care si .epub si .mobi. Editura Digitala primeste carti care contin imagini, cuprins cu link-uri, hiperlinkuri.


Este nevoie de un fisier poza pentru coperta?

Da, pentru primirea unei carti la Editura Digitala este nevoie sa incarcati pe pagina Publica o carte si fisierul cu coperta cartii (fisier de tip .JPG). Daca nu este incarcat si un fisier cu coperta cartii, aceasta nu poate fi trimisa pentru aprobare. Coperta cartii este foarte importanta pentru cititori pentru ca este reprezentarea vizuala a cartii tale, si implicit cea mai puternica unealta de reclama. O coperta buna adauga un plus la experianta placuta pe care cititorul o are cu lucrarea ta. O coperta urata, sau realizata fara profesionalism, trimite o imagine de amatorism cititorului si implicit o lipsa de incredere fata de cartea ta. Petreci sute de ore (uneori poate si o viata) scriind o carte, asa ca nu fi superficial cu coperta ei. Nu acceptam coperti 3D (cum ar fi o imagine cu o carte vazuta din lateral, sau un cub realizat cu umbre). Daca ai nevoie de cineva care sa te ajute cu realizarea copertii poti apela la lista de contacte utile afisata de noi pe pagina de Contact.


Care sunt cerintele pentru imaginea de coperta a cartii mele, si cum pot crea una?

Copertile trebuie incarcate ca fisiere de tip imagine (extensie .jpeg, .jpg sau .png), nu acceptam fisiere PDF sau documente Word pentru coperta. Copertile trebuie in mod obligatoriu sa includa titlul cartii si numele autorului. Fisierul incarcat va avea doar coperta fata, cartile digitale nu au coperta spate (sau cotor). Trebuie sa fie in doua dimensiuni, nu 3D. Copertile trebuie sa nu contina adrese web (unele magazine partenere nu accepta asa ceva) sau promisuni de pachete care nu sunt incluse in carte (cum ar fi “Versiune cu CD gratuit!”). Trebuie sa aiba forma dreptunghiulara pe vertical (cu inaltimea mai mare decat latimea), nu patrate, si trebuie sa aiba o latime minima de 1,400 pixels. O marime recomandata este de aproximativ 1,600 pixels latime cu 2,400 pixels inaltime. Pentru a vedea cati pixeli are fisierul tau de coperta, da click drepata pe el si mergi pe Properties. Atunci cand Editura Digitala primeste coperta pentru o carte, acesta este covertita in diverse marimi mai mici pentru a fi livrata in toate dimensiunile solicitate de magazinele partenere, asa ca nu lasa titlul sau numele autorului pre amici, altfel atunci cand un cititor va intra pe un smartphone de exemplu si va vedea coperta ta intr-un format mic, daca scrisul textului sau al autorului este prea mic, el nu va putea fi lizibil. Daca iti creezi singur coperta va trebui sa utilizezi un program de grafica, exista multe astfel de programe de la banalul Paint (preinstalat pe orice sistem Windows) pana la programe profesionale precum Adobe Photoshop. Exista si o serie de programe gratuite pentru editare grafica, cum ar fi Gimp, Paint.net sau Editor. Daca nu ai abilitatile tehnice, sau timpul necesar, pentru crearea unei imagini de coperta profesionale, poti apela la lista de contacte utile afisata de noi pe pagina de Contact.

Poti descarca niste modele de coperti pentru carti digitale mai jos:

Descarca model 1 coperta carte digitala

Descarca model 2 coperta carte digitala

Descarca model 3 coperta carte digitala


Cum imi pot actualiza coperta?

Actualizarea copertii se face foarte simplu. Trebuie doar sa intrii in pagina Tabloul de comanda si sa apesi pe optiunea Incarca o noua versiune de document sau coperta din dreptul cartii pentru care vrei sa faci actualizarea.


Trebuie sa adaug imaginea copertii si in interiorul fisierului cartii mele?

Nu e necesar sa faci acest lucru. Procesul de conversie pe care il face Editura Digitala pentru cartea ta, spre a o transforma din format .doc (Word) in format digital, precum .epub sau .mobi va insera automat si imaginea copertii in cadrul fisierului rezultat cu titlul tau digital.


Poti compima imaginile din cartea ta pentru optimizare. Cum faci asta?

Daca imaginile din cartea ta au o rezolutie prea mare, ele vor fi mari si in marime, si acest lucru va duce la un fisier ebook de tip balon. Editura Digitala primeste carti de maxim 20 de megabytes marime (pentru documentul Microsoft Word de extensie .doc uploadat pe pagina Publica o carte). Prin comprimarea imaginilor vei da cititorilor tai un fisier mai mic, mai usor si rapid de descarcat, si de asemenea poti introduce mai multe imagini intr-un fisier mai mic daca ai nevoie de acest lucru. Desi sistemul nostru de conversie suporta si imagini mari, imagini de rezolutii mari cum sunt cele folosite pentru productia cartilor tiparite, fisierul care va rezulta va fi prea mare. De asemenea pozele cu rezolutii prea mari nu sunt suportate de toate dispozitivele de citire a cartilor digitale. Asta inseamna ca aceasta calitate suplimentara nu este necesara si mai mult pozele se vor pierde complet pe dispozitivele mentionate mai sus. Microsoft Word are o functie foarte buna de comprimare a imaginilor denumita “Compress,” functie pe care o veti gasi in Microsoft Word la versiunile incepand cu anul 2003 si mai tarziu. In Ghidul de formatare al unei carti digitale veti gasi explicata metoda de conversie a imaginilor in Microsoft Word.


Incarcarea cartii tale pe www.edigitala.ro


Cum imi incarca cartea www.edigitala.ro ?

In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai respectat formatarea corecta, asa cum este prezentata in Ghidul pentru formatarea unei carti digitale si de asemenea trebuie sa te asiguri ca ai pregatit un fisier de tip imagine pentru coperta care respecta solicitarile noastre. Odata ce le ai pe acestea, te loghezi pe www.edigitala.ro, apesi pe Publica o carte sus in meniu si completezi cele solicitate pe ecran. Editura Digitala accepta doar fisiere de extensie .doc care au fost formatate corespunzator cu solicitarile noastre si cu Ghidul de formatare al unei carti digitale.


Ce se intampla dupa ce apas butonul “Publica cartea” si cartea este trimisa la Editura Digitala?

Dupa ce apesi Publica cartea, Editura Digitala va primi cartea ta pentru verificare, iar tu vei putea vedea statusul actualizat in pagina Tabloul de comanda si vei primi o notificare pe email. Editura Digitala va verifica pentru a se asigura ca formularul de publicare este completat corect si complet si va urmari continutul cartii, modalitatea de formatare si calitatea copertii. Daca sunt identificate greseli cartea este trimisa inapoi la tine pentru corectare si se va deschide un ticket pentru a descrie problema identificata si a detalia cum poate ea fi rezolvata. Vei putea vedea actualizarea de status, ca si inainte, in pagina Tabloul de comanda si vei primi notificare pe email. Odata ce problema s-a remediat si titlul s-a aprobat de Editura Digitala, cartea este pusa in vanzare in toate magazinele partenere.
Codul ISBN: Tot ce trebuie sa stii despre el


Imi poate oferi Editura Digitala un cod ISBN? Cat costa acest serviciu?

Da, iti putem oferi un cod ISBN, acest serviciu fiind GRATUIT! In momentul in care iti publici cartea iti oferim doua optiuni in ceea ce priveste codul ISBN: 1. Poti utiliza propriul tau cod ISBN pentru cartea ta (daca ai deja unul, de obicei in cazul conturilor de editura) sau 2. Poti opta pentru un ISBN oferit de Editura Digitala (cartea ta va avea acel cod ISBN asignat in mod oficial dupa ce trece si de procesul de aprobare).


Pot utiliza ISBN-ul oferit de Editura Digitala si in alta parte?

Nu poti face acest lucru, pentru ca ISBN-ul oferit de Editura Digitala este strcit asignat versiunii digitale a cartii tale. Daca vei dori sa scoti o versiune tiparita, trebuie sa ai un cod ISBN separat, dedicat editiei tiparite.


Este obligatoriu sa optez pentru un cod ISBN pentru a publica cu Editura Digitala?

Da, existenta unui cod ISBN asignat cartii tale este obligatorie. Fara el nu iti putem distribui cartea.


Care sunt magazinele care cer un cod ISBN?

Marea majoritate a magazinelor cer acest cod ISBN. Printre cele mai importante amintim: Apple; Baker & Taylor, Axis360, Blio; Flipkart; Kobo; Library Direct; Overdrive; Oyster; txtr.


Ce este mai exact codul ISBN?

Codul ISBN este un numar idenficator unic al cartii tale. Majoritatea magazinelor de carti digitale solicita un astfel de cod pentru a iti pune cartea in vanzare pe rafturile lor electronice. Aceste coduri sunt utilizate ca modalitate de identificare prin care se tine evidenta cartilor atunci cand sunt facute platile sau atunci cand sunt gestionate evidentele vanzarilor. Deasemenea majoritatea magazinelor folosesc acest cod pentru a tine evidenta cartilor in propriile lor baze de date. De exemplu pot exista doua carti cu acelasi titlu, dar ele vor avea intotdeauna un cod ISBN diferit, si in acest fel magazinul stie ca ele sunt doua carti distincte, cu doi autori diferiti. Aceste coduri ISBN sunt inregistrate la institutii de profil, inclusiv cele internationale, si il ajuta pe client si magazine (de la retaileri la librarii sau distribuitori) sa identifice cartile si sa le diferentieze unele de altele.


Tocmai am incarcat o noua versiune a cartii mele (un nou fisier .doc pentru o carte deja existenta). Am nevoie de un cod nou ISBN?

Atata timp cat modificarile nu sunt substantiale, nu ai nevoie de un nou cod ISBN. Daca e vorba de o modificare minora, precum modificarile de formatare, corectare erori de ripar, introducere texte de marketing (reclame la alte carti aparute), si pentru cititor este practic aceeasi carte, atunci nu este nevoie de un nou cod ISBN. Magazinele cu care lucram nu au capacitatea de a modifica un cod ISBN odata ce acea carte ajunge la ei odata (odata ce a ajuns la ei toate actualizarile ulterioare au acelasi ISBN)


Nu am citit aceste instructiuni intainte de trimiterea cartii si am dat catre Editura Digitala un cod ISBN gresit. Ce fac acum?

Daca cartea ta nu a fost inca aprobata (poti vedea in pagina Tabloul de comanda ), atunci ne poti contacta imediat prin formularul de contact pus la dispozitie. Putem modifica noi codul ISBN din sistem pentru tine. Insa daca respectiva carte a fost deja aprobata si implicit trimisa catre magazinele partenere, nu mai avem cum sa modificam codul ISBN, este prea tarziu. Vom incerca sa rezolvam problema punctual cu magazinele. Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de pe acesta pagina inainte sa completati un cod ISBN.


Pot primit un cod ISBN de la Editura Digitala daca nu sunt un autor care a publicat pe www.edigitala.ro?

Nu. Oferim coduri ISBN ca un beneficiu pentru autorii care publica si distribuie cartile lor in versiune digitala cu noi.


Am deja un cod ISBN de la versiune mea tiparita. Il pot folosi si pe www.edigitala.ro?

Nu. Nu poti folosi acelasi cod ISBN si pentru versiunea tiparita si pentru versiunea digitala. Versiune digitala publicata cu Editura Digitala trebuie sa aiba un cod ISBN unic al ei.
Tabloul de comanda: Cum sa imi gestionez cartile de pe www.edigitala.ro


Cum incarc o noua versiune de document/coperta pentru o carte existenta?

Daca vrei sa inlocuiesti o carte publicata deja cu o noua versiune de document/coperta (o versiune actualizata), trebuie sa intrii pe pagina Tabloul de comanda, si sa accesezi optiunea Incarca o noua versiune de document sau coperta si dupa incarcare apesi butonul salveaza si astepti sa se incarce pagina pentru salvarea versiunii. NICIODATA sa nu intrii pe pagina Publica o carte si sa reintroduci toate detaliile cartii pentru a actualiza documentul sau coperta unei carti deja existente (deja incarcate).


Ce sunt tichetele?

Daca in procesul de aprobare al unei carte pe care ai incarcat-o se identifica greseli, se va deschide un tichet. In cadrul ticketului se va explica greseala gasita si metoda prin care ea poate fi rezolvata. Odata remediata problema cartea este aprobata. Puteti vedea daca aveti tichete deschise pentru o carte in pagina Tabloul de comanda si veti primi si o notificare automata pe email.


M-am decis sa imi schimb alias-ul. Cum pot face asta fara sa imi scot cartea?

Este foarte simplu sa iti schimbi Alias-ul fara de iti scoti cartile din distributie. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi: 1. Creezi o noua imagine de coperta pe care treci noul tau alias si un nou document in care modifici numele autorului si actualizezi cartea cu ele (conform instructiunilor de mai sus) 2. Te duci pe pagina de editare profil si iti modifici alias-ul acolo. Daca urmezi acesti pasi, noi vom trimite informatia magazinelor si numele tau de Alias se va actualize automat la toti retailerii.


Cum imi pot modifica pretul?

Din pagina Tabloul de comanda mergi pe optiunea Editeaza informatiile din dreptul cartii pentru care vrei sa faci modificarea. Apoi mergi pe campul de pret, actualizeaza valoarea si apasa Updatare Carte. In aproximativ o saptamana pretul tau va fi actualizat la toate magazinele partenere.


Cum imi pot schimba titlul cartii?

Pentru a schimba titlul cratii trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

1. Modifici coperta si document word cu noul titlu si apoi trebuie sa intrii pe pagina Tabloul de comanda , si sa mergi pe optiunea Incarca o noua versiune de document sau coperta si dupa incarcare apesi butonul salveaza si astepti sa se incarce pagina pentru salvarea versiunii.

2. Din pagina Tabloul de comanda mergi pe optiunea Editeaza informatiile din dreptul cartii pentru care vrei sa faci modificarea. Apoi mergi pe campul Titlul cartii tale, actualizeaza titlul si apasa Updatare Carte.

Descarca Ghidul de formatare al unei carti digitale

Descarca Ghidul de formatare al unei carti digitale

Coperta carte digitala model 1

Coperta carte digitala model 1

Coperta carte digitala model 2

Coperta carte digitala model 2

Coperta carte digitala model 3

Coperta carte digitala model 3

Distributia prin Editura Digitala


Distributie Editura Digitala

Incarca si tu cartile tale pe www.edigitala.ro


Distributia cu Editura Digitala


Cartea mea a fost aprobata dar tot nu o gasesc in magazine. Cat dureaza tot procesul de distributie?

Noi expediem cartile tale (care au fost aprobate) la majoritatea magazinelor o data pe saptamana. Odata ce expediem cartea ta catre un magazine poate dura intre cateva ore si o saptamana pana sa apara pe rafturile digitale. Unele magazine listeaza cartile noi mai repede decat altele, asa ca poate dura ceva mai mult pana cand cartea este diponibila pe toate canalele existente.


Cum imi pot vedea cartile in magazine?

In primul rand verifica pagina Canale de distributie pentru a vedea ca esti inclus in toate magazinele. (pentru a vedea toata lista trebuie sa faci scroll in drepta). Daca presupunem ca titlul tu a fost trimis (dupa aprobare) si tinand cont de intervalele de timp mentionate mai sus pentru distributie poti incerca sa iti cauti cartea dupa titlu sau dupa autor pe site-urile magazinelor.

Iata cateva site-uri ale partenerilor Editura Digitala:


Apple iBooks – Daca ai acces la un iPad, un iPhone, un iPod Touch sau un Mac, poti accesa aplicatia iBooks, si sa iti cauti cartea acolo.

Google Play – Daca ai acces la un dispozitiv cu Android, poti accesa aplicatia Google Play, si sa iti cauti cartea acolo. (https://play.google.com/store/books)

Barnes & Noble – Poti vizita magazinul B&N la adresa http://www.bn.com

Kobo – Kobo are o serie de aplicatii ce se pot downlada pe orice dispozitiv de la iPhone sau iPad la dispositive cu Android. Sau poti sa le accesezi site-ul pe adresa http://www.kobo.com

Oyster – Poti accesa Oyster pe aplicatia lor, disponibila si pe iPhone, iPad si pe dispositive cu Android (site-ul lor https://www.oysterbooks.com)

Baker & Taylor’s Blio.com - http://www.blio.com.

Lista magazinelor cu care colaboram este urmatoarea:

Apple iBooksGoogle PlayAmazon KindleBarnes & NobleKobo BooksPage FoundryBaker & TaylorBliotxtrAxis360OverDriveFlipkartOysterScribdDiesel EbooksWHSmithFnacAldikoIndigoMondadori StoreBookworldAngus & Robertsone-Sentrallivraria cultura

+ ca un beneficiu sumplimentar realizam GRATUIT si o versiune a cartii MultiTouch create special pentru iPad – Apple iPad MultiTouch eBook


Distribuim cartile tale pe tot globul, in tari precum:

• Argentina • Australia • Austria • Belgia • Bolivia • Brazilia • Bulgaria • Canada • Chile • Columbia • Costa Rica • Cipru • Republica Cehă • Danemarca • Republica Dominicană • Ecuador • El Salvador • Estonia • Finlanda • Franța • Germania • Grecia • Guatemala • Honduras • Ungaria • Irlanda • Italia • Japonia • Letonia • Lituania • Luxemburg • Republica Malta • Mexic • Olanda • Noua Zeelandă • Nicaragua • Norvegia • Panama • Paraguay • Peru • Polonia • Portugalia • România • Slovacia • Slovenia • Spania • Suedia • Elveția • Regatul Unit • Statele Unite ale Americii • Venezuela

Carti Digitale
Distribuie Editura Digitala si in biblioteci?

Da! Distribuim in biblioteci prin parteneri specializati precum OverDrive sau serviciul Baker & Taylor’s Axis360, care permit bibliotecilor sa achizitioneze carti. Pentru a vedea lista complete a canalelor de distributie si pentru a selecta cele pentru care doresti sa optezi viziteaza pagina Canale de distributie


Cartea mea a fost aprobata, o gasesc in magazine, mai putin la Apple iBooks. De ce?

Cei de la Apple revizuiesc manual fiecare carte inainte de a o face disponibila in magazinul lor. Acest proces de verificare poate dura de la cateva zile la cateva saptamani, mai ales in cazul cartilor erotice. Daca totusi dupa un interval mai lung nu va regasiti cartea, va rugam sa ne contactati utilizand formulatul de contact pentru a verifica situtia titlului in cauza.


Care este marja mea de castig din vanzari?

Editura Digitala plateste autorilor 45% din pretul de vanzare al cartii pentru cartile vandute la magazinele partenere. Pentru tarile din Uniunea Europeana, la pretul de vanzare se adauga si TVA-ul tarii respective. Procentul de 45% este calculat din pretul de vanzare introdus de autor pe pagina Publica o carte, pret care nu include TVA aferent Uniunii Europene. Pentru a vedea toate detaliile legate de plati, rog sa consultati Termenii si conditiile aici.


Cartea mea a fost aprobata, apoi am facut o actualizare si este din nou in curs de verificare. De ce?

Pentru orice modificare pe care o faci unei carti existente, cartea ta va fi din nou verificata, chiar daca ea fusese deja aprobata inaintea modificarii. Aceasta verificare se face pentru a ne asigura ca modificarile facute respecta in continuare solicitarile noastre. Pana la aprobarea ultimelor modificari, in magazine se va regasi in continuare versiunea precedenta care a fost aprobata anterior.


Cum imi pot verifica vanzarile si cum sunt platit?

Vanzarile tale sunt raportate trimestrial dupa ce le centralizam si noi la randul nostru. Magazinele partenere dau rapoarte decalate de vanzari, si fac platile cu o luna/doua dupa sfarsitul trimestrului. Din acest motiv avem niste date clare de raportate ale vanzarilor si efectuare de plati, dupa cum urmeaza:

• 10 Februarie

• 10 Mai

• 10 August

• 10 Noiembrie

Magazinele ne fac noua platile de trimestru iar noi facem la randul nostrum platile catre autorii nostrii pentru fiecare trimestru, conform datelor mentionate mai sus. Puteti accesa raportul de vanzari din pagina http://www.edigitala.ro/rapoarte/ si raportul de plati din pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/plati/platile-mele/


Pot sugera adaugarea unor noi magazine cu care sa lucreze Editura Digitala?

Suntem mereu in cautare de noi parteneri retail, pentru a ne creste reteaua de distributie. Pentru a ne sugera un nou partener foloseste formularul de contact si trimite numele lui, site-ul si persoana de contact (daca o stii). Multumim!

Cum esti platit?


Optiuni de plata Editura Digitala

Optiuni de plata Editura Digitala


Castigurile tale – Cum primesti banii


Cat de des sunt platit?

Esti platit trimestrial. Pentru a te incadra la o plata, castigurile tale in respectivul trimestru trebuie sa fie de minim 50 RON. Platile catre autori se fac prin transfer bancar (OP), prin PayPal sau prin alte metode de plata discutate punctual (putem stabili si plata cash pentru Bucuresti).

Vanzarile tale sunt raportate trimestrial dupa ce le centralizam si noi la randul nostru. Magazinele partenere dau rapoarte decalate de vanzari, si fac platile cu o luna/doua dupa sfarsitul trimestrului. Din acest motiv avem niste date clare de raportate a vanzarilor si efectuare de plati, dupa cum urmeaza:


• 10 Mai – plata pentru trimestru 1 (Ianuarie/Februarie/Martie)

• 10 August – plata pentru trimestru 2 (Aprilie/Mai/Iunie)

• 10 Noiembrie – plata pentru trimestru 3 (Iulie/August/Septemberie)

• 10 Februarie – plata pentru trimestru 4 (Octombrie/Noiembrie/Decembrie)

Magazinele ne fac noua platile de trimestru iar noi facem la randul nostrum platile catre autorii nostrii pentru fiecare trimestru, conform datelor mentionate mai sus.

Puteti accesa raportul de vanzari din pagina http://www.edigitala.ro/rapoarte/ si raportul de plati din pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/plati/platile-mele/ Pentru a fi platit trebuie in mod obligatoriu sa iti completezi pagina Setari de plata. In cazul in care aceasta pagina nu este completata nu vom putea efectua plata.


Cat castigi?

Editura Digitala plateste autorilor 45% din pretul de vanzare al cartii pentru cartile vandute la magazinele partenere. Pentru tarile din Uniunea Europeana, la pretul de vanzare se adauga si TVA-ul tarii respective. Procentul de 45% este calculat din pretul de vanzare introdus de autor pe pagina Publica o carte, pret care nu include TVA aferent Uniunii Europene.

Pentru a vedea toate detaliile legate de plati, rog sa consultati Termenii si conditiile aici

Ponturi si sfaturi de promovare

Marketing-ul pentru autori


Ponturi de marketing pentru promovarea cartii publicate cu Editura Digitala


1. Foloseste o coperta cat mai buna

Coperta e poate cel mai important instrument de marketing pentru o carte si este cea care arata cine este cartea ta de fapt. Coperta poate fi factorul definitor pentru decizia cititorului de a cumpara sau nu cartea ta.

Atunci cand Editura Digitala primeste coperta pentru o carte, acesta este covertita in diverse marimi mai mici pentru a fi livrata in toate dimensiunile solicitate de magazinele partenere, asa ca nu lasa titlul sau numele autorului pre amici, altfel atunci cand un cititor va intra pe un smartphone de exemplu si va vedea coperta ta intr-un format mic, daca scrisul textului sau al autorului este prea mic, el nu va putea fi lizibil. Daca iti creezi singur coperta va trebui sa utilizezi un program de grafica, exista multe astfel de programe de la banalul Paint (preinstalat pe orice sistem Windows) pana la programe profesionale precum Adobe Photoshop. Exista si o serie de programe gratuite pentru editare grafica, cum ar fi Gimp, Paint.net sau Editor. Daca nu ai abilitatile tehnice, sau timpul necesar, pentru crearea unei imagini de coperta profesionale, poti apela la lista de contacte utile afisata de noi pe pagina de Contact.


2. Cuvintele cheie

Alegerea cuvintelor cheie este importanta pentru o carte, trebuie sa alegi cuvinte care definesc sau reprezinta acea carte


3. Descrierea cartii

Pentru o carte digitala descrierea este unul din cele mai importante elemente de marketing, alaturi de titlu si coperta. Descrierea este sansa ta de a atrage cititorul in achizitia cartii tale sau macar descarcarea mostrei. Descrierea spune ceva cititorului si despre talentul tau de a scrie. Ati fi surprinsi de cate ori se intampla ca autori sa incarce carti care au descrieri ce contin greseli de punctuatie sau gramaticale. Nimic nu goneste mai mult un potential comparator decat greselile din descrierea cartii. Nu exista o anume descriere care sa fie o solutie garantata. Gaseste-ti inspiratia si scrie o descriere demna de un bestseller!


4. Titlul cartii

Titlul contine cele mai importante cuvinte din punct de vedere al gasirii carti tale la cautarile in magazinele virtuale. Un titlu bun trebuie sa intareasca promisiunile facute prin coperta si descriere.


5. Alias-ul

Alias-ul este numele tau de autor, este brand-ul tau asa ca alege-l cu atentie. Pentru majoritatea autorilor este chiar numele lor adevarar, insa pentru altii este un pseudonim. Un nume bun de autor este unul usor de retinut si usor de scris. Evitati amstecul de numere cu litere, pentru ca de multe ori cititorii nu vor retine aceste combinatii.


6. Scrie mai multe carti!

Majoritatea autorilor care au vanzari mari pe pietele digitale au mai mult de o carte. Fiecare carte in parte reprezinta o oportunitate de a atrage noi cititori si de a le castiga increderea. Daca iti vei onora cititorii cu o carte minunata de la prima ta aparitie editorial digitala, atunci ei vor cauta si alte titluri ale tale pentru a le cumpara.


7. Solicita un review de la cititorul tau!

La finalul fiecarei carti, in momentul in care cititorul este satisfacut de lectura avuta, scrie un indemn sub forma de solicitare de a lasa un review pentru aceasta carte pe magazinul de unde a achizitionat-o.


8. Adauga sectiunea Alte carti de la acelasi autor

Adauga la inceputul cartii tale o sectiune intitulata Alte carti de la acelasi autor unde sa enumeri cartile pe care le mai ai publicate la Editura Digitala.


9. Ofera unele carti GRATUIT

Optiunea de a vinde o carte gratuit este o unealta de marketing pe care o are la dispozitie autorul. Cartile gratuite au, pe medie, cam de 40 de ori mai mute download-uri decat cele care au un pret stabilit. Daca scrii o serie de carti, o colectie, atunci optiunea de GRATUIT este o arma foarte puternica daca pui primul volum din serie GRATUIT si pe restul care urmeaza cu plata. Gratuitatea iti aduce mult mai multi cititori pentru ca elimina bariera financiara care ar putea opri pe cineva sa riste sa cumpere o carte de la tine, un autor care nu este inca foarte cunoscut.


10. Rabdarea se plateste

In lumea cartilor traditionale (tiparite), cartea ta incepe sa se vanda in doar doua sau trei saptamani, insa ea se vinde pe o perioada limitata de timp, atat cat decide editorul ca doreste sa mentina un tiraj pentru respectivul titlu.

La cartile digitale nu exista un astfel de termen limita. Cartile digitale se pot dezvolta diferit in timp, si cel mai important, ele sunt NEMURITOARE. Spatiul de pe rafturile virtuale este nelimitat. Cartile digitale niciodata NU SE EPUIZEAZA CA SI TIRAJ si niciodata NU SUNT RETRASE DIN DISTRIBUTIE.

Aceste rafturi nelimitate insemna ca titlul tau este mereu disponibil pentru a fi descoperit. Mai inseamna ca ai la dispozitie si un timp indelungat pentru a crea un public tinta si a genera vanzari in timp. Vanzarile tale pot porni mici la inceput si pot creste gradual in timp, pe parcurs ce tot mai multi cititori descopera si se bucura de cartea ta.


11. Construirea unei platforme de comunicare este obligatorie

Daca astepti pana la lansarea cartii pentru a crea o platforma de comunicare, strategia ta de marketing va fi mai putin eficienta. In momentul in care te hotarasti sa scrii o carte, atunci ar trebui sa incepi si marketing-ul tau, al autorului. Autorul este brand-ul si ca orice alt brand, vrei sa iti cresti popularitatea, si vrei sa construiesti o perceptie pozitiva asupra ta de la potentialii tai cititori.

Asa ca trebuie sa iti promovezi brand-ul prin construirea unei platforme de comunicare. Ce inseamna asta? Platforma de comunicare, mai simplu spus, este abilitatea prin care poti tu sa ajungi la potentialii tai cititori. Sunt multe elemente care pot contribui la aceasta platforma.

Daca scrii un blog, sunt mii de oameni care ar putea citi ceea ce scrii in fiecare luna, blogul tau devenind o parte din platforma. Daca participi pe retele sociale, precum Facebook, aceste retele sociale devin parte din platforma ta. Daca vorbesti des la conferinte sau seminarii, atunci si acolo este tot o parte din platforma. Daca participi activ la organizatii de scriitori, asociatii de diverse profiluri si altele, toate acestea pot face parte din platforma ta. Daca ai norocul de a face parte dintr-un subiect ce apare in presa – atat presa principala cat si in blog-uri – si aceea este tot o parte din platforma. Ai grija cum iti construiesti prezenta online. Nu trimite spam-uri si nu fi o prezenta fortata. Nu uita ca tot ceea ce faci, inclusive marketing-ul tau, este o reflectie directa a brand-ului tau. Ai grija sa trimiti un mesaj corect.


12. Gandeste global

Majoritatea cartilor primite de Editura Digitala sunt in limba romana, insa noi iti recomandam daca ai o carte ce are succes sa publici pe www.edigitala.ro si o versiune in limba engleza (sau alta limba de circulatie internationala), pentru a sparge bariera limbii si a avea acces la si mai multi cititori.


13. Care este pretul cel mai optim pentru o carte digitala

In prezent cele mai multe carti digitale se invart in jurul pretului re 12 RON, insa cele mai multe copii sunt vandute la carti care au un pret de 16 RON. (cu exceptia celor care sunt gratuite). Potrivit graficului Yield in 2014 autorii care au avut la cartile lor digitale un pret de 16 RON au vandut cu 55% mai mult decat restul preturilor utilizare.

Cele mai slabe preturi ca si performanta sunt 4 RON si 8 RON. Cel mai slab din cele doua ca si vanzari fiind cel de 8 RON, este ca si o gaura neagra. Evitati acest pret cat de mult puteti.


14. Lungimea cartii

Cele mai slab vandute carti sunt cele scurte. Cititorii de carti digitale prefera cartile mai lungi. In primele locuri la vanzari sunt cartile care au peste 100.000 de cuvinte.

Idei si sfaturi pentru publicarea unei carti digitale

Idei si sfaturi pentru publicarea unei carti digitale