Atentie!: Pentru probleme legate de procesul de publicare cu Editura Digitala (formatarea unei carti/realizarea unei coperti/aprobarea unei lucrari) va rugam sa NU NE CONTACTATI TELEFONIC, ci sa utilizati formularul de contact de mai jos.

Echipa noastra incearca sa raspunda la toate solicitarile primite in aproximativ 24 de ore.

Formular de contact:

ATENTIE!: Inainte de a ne trimite un mesaj va rugam sa cautati raspunsul dorit in cadrul listei de intrebari frecvente.

Nume (camp obligatoriu)

Email (camp obligatoriu)

ISBN si user (daca este cazul)

Subiect

Cu ce te putem ajuta?

Contacte utile:

1. Formatarea cartii digitale

Poti apela la un colaborator al nostru pentru a iti formata cartea in format Word .doc contra cost.

Avantaje: Cartile formatate de serviciile din lista de contacte vor fi aprobate pentru distributie catre magazinele partenere, fara probleme. Asta inseamna un timp mai scurt pana la distributie si mai putina bataie de cap. Este o varianta buna daca nu ai timpul, rabdarea sau abilitatea de a formata tu singur cartea.

Dezavantajele: Aceasta varianta impune niste costuri financiare. Estimarea de cost pentru formatare este data punctual pentru fiecare carte in parte.

Daca vrei sa te ajute un colaborator al nostru cu formatarea cartii il poti gasi apasand pe link-ul de mai jos

Site servicii formatare carti digitale

Email: formatare.carti@yahoo.ro


2. Realizarea copertii cartii tale

Daca nu ai abilitatile tehnice, sau timpul necesar, pentru crearea unei imagini de coperta profesionale, poti apela la graficieni recomandati de noi pentru realizarea unei coperti contra cost.

Daca vrei sa te ajute un colaborator al nostru cu o coperta pentru cartea ta poti vorbi cu ei la una din adresele de mai jos:

Site grafica coperti carti digitala – pret coperta 35 ron (TVA inclus) – formatare.carti@yahoo.ro

catalinbutnarulz@gmail.comIntrebari frecvente

Cauta aici raspunsul dorit

Intrebari frecvente

Intrebari frecventeI: Pe pagina Publica o carte (http://www.edigitala.ro/publica-o-carte/), la pasul de alocare cod ISBN primesc mesajul Momentan nu mai avem coduri ISBN disponibile. Incercam sa rezolvam aceasta problema cat mai repede. Va rugam sa incercati din nou urmatoarea zi lucratoare. De ce primesc acest mesaj?

R: Datorita volumului mare de carti incarcate s-au epuizat codurile ISBN, insa puteti trimite cartea dvs utilizand pagina Publica o carte (o veti trimite fara cod ISBN) urmand ca ulterior sa ii asignam noi codul manual odata ce il primim.


I: Editura digitala realizeaza traducerea sau corectarea gramaticala a cartilor primite?

R: Editura Digitala nu realizeaza traducerea sau corectia cartilor primite, fisierul primit de la dvs trebuie sa fie deja formatat si corectat. (Daca doriti se pot realiza serviciile de formatare/corectare, insa contra cost – site formatare). In ceea ce priveste limba, majoritatea cartilor publicate pe platforma noastra sunt in limba romana. Ne adresam atat publicului din Romania, cat si comunitarilor vorbitoarea de limba romana de pe tot globul. Toti acestia pot achizitiona lucrarile pe device-uri precum readere, smartphone-uri, tablete sau desktop-uri.

Daca aveti posibilitatea de a dispune de o lucrarea tradusa in mai multe limbi, publicarea este posibila pentru fiecare limba in parte. Publicarea si a unei versiuni intr-o limba de circulatie internationala este un avantaj deoarece prin formatul digital cartea dvs. va fi disponibila la vanzare pe tot globul.


I: Trebuie sa detin drepturile pentru versiunea digitala a lucrarii pe care o public pe www.edigitala.ro?

R: Plagiatul este strict interzis pentru cartile publicate pe www.edigitala.ro. Inainte de a publica o carte pe platforma noastra trebuie sa va asigurati ca respectati termenii si conditiile si ca aveti toate drepturile necesare pentru veriunea lor digitala. Puteti consulta Termenii si conditiile editurii noastre pe urmatorul link: http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/03/Termeni-si-conditii-Editura-Digitala.pdf


I: Exista vreo restrictie in ceea ce priveste genurile literare ce pot fi publicate pe www.edigitala.ro?

R: Platforma Editura digitala nu are nici o restrictie in ceea ce priveste genurile literare. Puteti publica si distribui prin noi cartea dvs. indiferent de genul ei, de la romanele de fictiune, poezie, memorii personale, pana la carti de non-fictiune, rapoarte de cercetare, eseuri, sau alte forme scrise.


I: Pot primi un cod ISBN eliberat de Biblioteca Nationala pentru titlul meu publicat la Editura Digitala?

R: Da, iti putem oferi un cod ISBN, acest serviciu fiind GRATUIT! In momentul in care iti publici cartea iti oferim doua optiuni in ceea ce priveste codul ISBN: 1.Poti utiliza propriul tau cod ISBN pentru cartea ta (daca ai deja unul, de obicei in cazul conturilor de editura) sau 2. Poti opta pentru un ISBN oferit de Editura Digitala (cartea ta va avea acel cod ISBN asignat in mod oficial dupa ce trece si de procesul de aprobare).


I: Este Editura Digitala recunoscuta de catre CNCSIS?

R: Nu, Editura Digitala nu este recunoscuta CNCSIS in acest moment, insa memtionez ca si o paranteza suplimentara ca daca publicati o carte in format digital la Editura Digitala, nu va impiedica absolut nimic sa publicati si la alta editura aceeasi carte in format tiparit.


I: Pot publica literatura erotica la Editura Digitala?

R: Editura Digitala permite publicarea de literatura erotica care contine scene sexuale explicite, insa nu acceptam poze pornografice introduse in interiorul cartilor (fisiere de imagine, jpg, gif etc), si nu permitem literatura erotica care cuprinde si scene sexuale cu minori. Scene fictive de viol, sadism sau pedofilie sunt nerecomandate, si sunt strict interzise daca au conotatie incitativa asupra cititorului. De asemenea interzicem publicarea de materiale care contin idei de ura, sau materiale care promoveaza violenta impotriva oamenilor, care promoveaza rasismul, homophobia, sau materiale care promoveaza activitati distructive sau ilegale.

Pentru toate cartile care sunt facute pentru adulti, toate personajele trebuie sa aiba clar de la 18 ani in sus si autorul va utiliza in momentul publicarii bifa Cartea mea are continut destinat adultilor de pe pagina Publica o carte pentru a arata clar ca acea carte este destinata strict adultilor. O recomandare a noastra este ca autorii sa include aceste avertismente si in descrierea cartii pentru ca eventualii cumparatori sa vada cat mai evident natura lucrarii.


I: Fisierul cartii mele trebuie sa contina sau nu diacritice romanesti?
R: Editura Digitala permite publicarea cartilor dvs. atat cu cat si fara diacritice romanesti.

Editura Digitala realizeaza conversia fisierului word ( .doc) a cartii tale pentru a putea fi deschis pe toate tipurile de dispozitive de citire (precum Kindle, iPad, Nook si multe altele), pentru toate magazinele noastre partenere, si deci accesibil pentru zeci de milioane de cititori de pe tot globul. Toate aceste extensii aferente cartilor digitale suporta si diacritice.

Mentionez ca intre partenerii nostri exista si cazuri izolate de magazine care nu suporta aceste caractere, insa aceste spete sunt rezolvate de noi punctual (efectuam ajustarile necesare in lucrare, pentru ca ea sa fie compatibila cu fiecare sistem).


I: Pot publica carti intr-o limba straina? Dar versiuni in mai multe limbi ale aceleiasi carti?

R: Puteti publica lucrarile dvs. si in orice limba doriti, sau puteti incarca pentru o carte atat versiunea in romana, cat si cea intr-o limba straina. Majoritatea lucrarilor publicate la Editura Digitala sunt in limba romana si se adreseaza publicului din Romania si comunitatilor vorbitoare de limba romana de pe glob, insa publicarea unei lucrari si intr-o limba de circulatie internationala este un mare avantaj. Prin publicarea in format digital cartea dvs. sparge barierele granitelor, si va fi disponibila la vanzare pe tot globul. Pentru limba engleza spre exemplu, fiind o limba de mare circulatie internationala, veti putea avea multi cititori din diverse colturi ale lumii.


I: Cartea mea este corectata din punct de vedere gramatical?

R: Fiecare carte este verificata manual de catre un membru al echipei noastre, insa este foarte important sa parcurgeti si dvs. documentul, ce putin de doua/trei ori, inainte de a il incarca pe www.edigitala.ro, pentru a va asigura ca nu aveti greseli gramaticale.


I: Pot publica sub un Alias?

R: Da, bineinteles. Atunci cand iti faci contul (sau si ulterior din Setari profil) poti sa iti alegi un Alias. Acest Alias va fi afisat ca numele de autor pentru cartile tale in magazine. In schimb pe pagina Setari de plata iti poti trece numele adevarat, numele ce va fi folosit pentru efectuarea platilor. Poti publica sub un Alias dar bineinteles vei primii bani pe numele tau adevarat.


I: Cat ma costa sa public o carte la Editura Digitala?

R: Publicarea pe www.edigitala.ro este 100% GRATUITA.

Noi NU AVEM oameni de vanzari, care sa incerca sa iti vanda ceva, pentru ca nu iti vindem nimic. Serviciile oferite de Editura Digitala, de conversie si publicare,sunt gratuite, pentru ca noi ne ocupam cu distributia de carte, nu cu vanzarea de pachete autorilor nostrii.

Din moment ce singurul nostru venit este comisionul de distributie, suntem extrem de focusati pe ajutarea autorilor nostrii, pentru ca ei sa ajunga la cat mai multi cititori si sa vanda cat mai multe carti.


I: Pot sa imi completez datele de plata direct in contul meu de pe www.edigitala.ro?

R: Da bineinteles, datele de plata se pot completa pe pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/plati/setari-de-plata/ Pentru a citi toate detaliile legate de plata va rugam sa accesati urmator link: http://www.edigitala.ro/informatii/#tag_14


I: Cartea mea a fost publicata in format tiparit la o alta editura. Pot sa o public si in format digital pe www.edigitala.ro ?

R: Nu este nici o problema daca lucrarile au mai fost publicate in format tiparit, insa trebuie sa fiti sigur ca aveti drepturile asupra versiunii digitale a cartilor pe care doriti sa le publicati pe www.edigitala.ro. Ca si o paranteza suplimentara, precizez faptul ca daca publicati o carte in format digital la Ediura Digitala, nu va impiedica nimic sa publicati si la alta editura aceeasi carte in format tiparit.


I: Cum pot avea un fisier al cartii cu extensie .doc?

R: Pentru a avea un fisier cu extensie .doc va trebui sa aveti textul cartii scris in cadrul programului Microsoft Word si atunci cand alegeti optiunea Save As sa selectiati varianta.doc. Atentie: la versiunile de la Word 2007 pana la cele mai noi sa va asigurati ca salvati fisierul si il uploadati in extensie .doc, si nu in extensia .docx care e predefinita de la aceste versiuni.

Mentionam ca nu sunt acceptate formatele PDF, EPUB sau orice alta extensie in afara de .doc (Microsoft Word). Solicitam ca fisierele incarcate de tip .doc sa fie formatate conform cu Ghidul de formatare al unei carti digitale. Dupa incarcare noi ne ocupam de conversia fisierului tau .doc in toate extensiile necesare retailerilor cu care lucram printre care si .epub si .mobi.


I: Pot trece pretul de vanzare al cartii si cu zecimale?

R: Da, se poate trece atat pret intreg cat si cu zecimale. Pentru preturile cu zecimale va rugam sa utilizati “.” pentru separare. (Exemplu 19.99)


I: Cate carti pot publica gratuit la Editura Digitala?

R: Nu exista nici o limita de timp in ceea ce priveste publicarea. Puteti publica in cadrul contului dvs. oricate lucrari doriti.


I: In cat timp dupa ce mi-am creat contul trebuie sa public prima carte?

R: Nu exista nici o limita de timp in ceea ce priveste publicarea. Puteti publica in orice interval doriti din momentul in care v-ati creat contul. Deasemenea puteti publica in aceeasi zi oricate lucrari doriti.


I: Cum sunt platit pentru vanzarile cartilor mele?

R: Vanzarile tale sunt raportate trimestrial dupa ce le centralizam si noi la randul nostru. Magazinele partenere dau rapoarte decalate de vanzari, si fac platile cu o luna/doua dupa sfarsitul trimestrului. Din acest motiv avem niste date clare de raportate a vanzarilor si efectuare de plati, dupa cum urmeaza:

• 10 Mai – plata pentru trimestru 1 (Ianuarie/Februarie/Martie)

• 10 August – plata pentru trimestru 2 (Aprilie/Mai/Iunie)

• 10 Noiembrie – plata pentru trimestru 3 (Iulie/August/Septemberie)

• 10 Februarie – plata pentru trimestru 4 (Octombrie/Noiembrie/Decembrie)

Magazinele ne fac noua platile de trimestru iar noi facem la randul nostrum platile catre autorii nostrii pentru fiecare trimestru, conform datelor mentionate mai sus.

Puteti accesa raportul de vanzari din pagina http://www.edigitala.ro/rapoarte/ si raportul de plati din pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/plati/platile-mele/ Pentru a fi platit trebuie in mod obligatoriu sa iti completezi pagina Setari de plata. In cazul in care aceasta pagina nu este completata nu vom putea efectua plata. Pentru a citi toate informatiile legate de plata va rog sa accesati link-ul: http://www.edigitala.ro/informatii/#tag_14


I: Daca am deja un cod ISBN de la versiunea publicata in format tiparit, pot utiliza acelasi cod ISBN si pentru versiunea digitala publicata la Editura Digitala?

R: NU, nu poti avea acelasi ISBN si la versiunea tiparita si la cea digitala. Daca aveti un ISBN pentru versiunea tiparita nu puteti sa il utilizati pe acelasi si pe versiunea digitala, fiecare din cele doua trebuia sa aiba un cod ISBN separat. Editura Digitala va ofera pentru versiunea digitala a titlului dvs. un cod ISBN gratuit.


I: Cum pot sa imi creez un cont pe www.edigitala.ro?

R: Pentru a va crea un cont pe www.edigitala.ro trebuie sa accesati pagina Inscrie-te! http://www.edigitala.ro/join/ si sa completati informatiile din formularul de acolo, conform cu urmatorul video -https://youtu.be/GZs09MEEoTc

Rog sa verificati si folderul SPAM pentru primirea mailului de confirmare cont. Daca nu primit mailul incercati cu o alta adresa de email.


I: Din procentul de 45% care revine autorului sunt oprite contributiile pentru stat?

R: Da, din procentul de 45% sunt oprite contributiile pentru stat conform legislatiei in vigoare din momentul efectuarii platii.

In prezent legislatia prevede plata unui impozit de 16% din venitul castigat de dvs.


I: Pot publica la Editura Digitala o carte si in format tiparit?

R: Platforma Editura Digitala se ocup strict cu publicarea cartilor in format digital, nu si print.

Ca si o paranteza suplimentara, precizez faptul ca daca publicati o carte in format digital la Ediura Digitala, nu va impiedica nimic sa publicati si la alta editura aceeasi carte in format tiparit.


I: Unde pot citi mai multe detalii generale despre publicarea pe www.edigitala.ro?

R: Dupa crearea contului dvs. va rugam sa parcurgeti pagina noastra de informatii http://www.edigitala.ro/informatii/ pentru a intelege intreg procesul de publicare si Ghidul de formatare a unei carti digitale http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/04/ghidul-de-formatare-al-unei-carti-digitale.pdf pentru a vedem cum trebuie pregatit fisierul aferent cartii.


I: Pot insera si imagini in cartea mea digitala?

R: Puteti insera imagini in carte insa trebuie sa urmariti ca fişierul (care conţine şi poze inserate) sa nu fie mai mare decât limita acceptată de Editura Digitala (20 Mb). Daca lucrarea nu se incadreaza in limita maxima de 20 de megabytes marime, atunci utilizatorii care au o versiune de Microsoft Word mai mare de 2003 pot utiliza funcţionalitatea de Compress pictures, care va reduce drastic mărimea fişierului fără a afecta calitatea lecturii.

Pentru a aplica această opţiune trebuie apăsat click dreapta pe o imagine, selectat Format Picture, şi apoi apăsat pe butonul Compress Pictures. Se selectează opţiunea All pictures în document şi click pe Web/Screen (selectează compresia 96 dpi ), şi în final se apasă pe OK. Odată ce s-au urmat aceşti paşi, mărimea fişierului va scădea considerabil. Meniul din care se setează opţiunea Compress Pictures poate varia de la o versiune Word la alta.

Pentru a vedem cum trebuie pregatit fisierul aferent cartii va recomandam sa cititi Ghidul de formatare a unei carti digitale http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/04/ghidul-de-formatare-al-unei-carti-digitale.pdf


I: Pot fi platit intr-un cont cu alt titular decat autorul?

R: Puteti fi platit si daca nu sunteti dvs. titularul contului in care se face plata. Pe pagina Setari de plata poti trece numele titularului de cont, nume ce va fi folosit pentru efectuarea platilor.


I: Ma puteti ajuta cu realizarea graficii pentru coperta?

R: Editura Digitala nu se ocupa cu grafica pentru coperta, insa puteti apela la colaborarori ai nostrii pe link-ul http://goo.gl/zEfrB3

Mentionez ca ei nu sunt membri ai echipei Editura Digitala, ci sunt freelanceri cu care noi am lucrat si in trecut.


I: Ma puteti ajuta cu formatarea fisierului de carte pentru versiunea digitala?

R: Deasemenea si pentru formatarea de carte puteti, in cazul in care nu va descurcati utilizand Ghidul de formatare a unei carti digitale http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/04/ghidul-de-formatare-al-unei-carti-digitale.pdf , puteti apela la un colaborator pe link-ul http://goo.gl/zEfrB3


I: In ce consta procesul de verificare si distributie?

R: Odata ce ai trimis o carte pe platforma www.edigitala.ro vei primi un feedback asupra ei in maxim doua saptamani de la incarcare (probabil mai repede, in functie de volumul de carti incarcate).

Dupa ce cartea ta este aprobata, o expediem la majoritatea magazinelor, facem aceste trimiteri o data pe saptamana. Odata ce expediem cartea ta catre un magazine poate dura intre cateva ore si o saptamana pana sa apara pe rafturile digitale. Unele magazine listeaza cartile noi mai repede decat altele, asa ca poate dura ceva mai mult pana cand cartea este diponibila pe toate canalele existente. In primul rand, dupa ce iti aprobam cartea, verifica pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/vanzarea-cartilor-tale/canale-de-distributie/ pentru a vedea ca esti inclus in toate magazinele. (pentru a vedea toata lista trebuie sa faci scroll in drepta). Daca presupunem ca titlul tu a fost trimis (dupa aprobare) si tinand cont de intervalele de timp mentionate mai sus pentru distributie poti incerca sa iti cauti cartea dupa titlu sau dupa autor pe site-urile magazinelor.

Iata cateva site-uri ale partenerilor Editura Digitala:

Apple iBooks – Daca ai acces la un iPad, un iPhone, un iPod Touch sau un Mac, poti accesa aplicatia iBooks, si sa iti cauti cartea acolo.

Google Play – Daca ai acces la un dispozitiv cu Android, poti accesa aplicatia Google Play, si sa iti cauti cartea acolo. (https://play.google.com/store/books)

Barnes & Noble – Poti vizita magazinul B&N la adresa http://www.bn.com

Kobo – Kobo are o serie de aplicatii ce se pot downlada pe orice dispozitiv de la iPhone sau iPad la dispositive cu Android. Sau poti sa le accesezi site-ul pe adresa http://www.kobo.com

Oyster – Poti accesa Oyster pe aplicatia lor, disponibila si pe iPhone, iPad si pe dispositive cu Android (site-ul lor https://www.oysterbooks.com)

Baker & Taylor’s Blio.com – http://www.blio.com.

Lista magazinelor cu care colaboram este urmatoarea:

• Apple iBooks • Google Play • Amazon Kindle • Barnes & Noble • Kobo Books • Page Foundry • Baker & Taylor • Blio • txtr • Axis360 • OverDrive • Flipkart • Oyster • Scribd • Diesel Ebooks • WHSmith • Fnac • Aldiko • Indigo • Mondadori Store • Bookworld • Angus & Robertson • e-Sentral • livraria cultura + ca un beneficiu sumplimentar realizam GRATUIT si o versiune a cartii MultiTouch create special pentru iPad – Apple iPad MultiTouch eBook

Distribuim cartile tale pe tot globul, in tari precum:

• Argentina • Australia • Austria • Belgia • Bolivia • Brazilia • Bulgaria • Canada • Chile • Columbia • Costa Rica • Cipru • Republica Cehă • Danemarca • Republica Dominicană • Ecuador • El Salvador • Estonia • Finlanda • Franța • Germania • Grecia • Guatemala • Honduras • Ungaria • Irlanda • Italia • Japonia • Letonia • Lituania • Luxemburg • Republica Malta • Mexic • Olanda • Noua Zeelandă • Nicaragua • Norvegia • Panama • Paraguay • Peru • Polonia • Portugalia • România • Slovacia • Slovenia • Spania • Suedia • Elveția • Regatul Unit • Statele Unite ale Americii • Venezuela


I: Pot utiliza tasta space pentru a crea un rand gol in cadrul fisierului .doc aferent cartii mele?

R: Este gresit sa utilizati tasta space pentru crearea unui rand liber, deoarece randurile libere nu au acelasi numar de apasari tasta space pentru fiecare dispozitiv, latimea randurilor acestora fiind diferita de la aparat la aparat si in functie de fontul selectat din meniu de cititor.

Puteti utiliza tasta enter daca aveti nevoie de un rand liber, insa nu este recomandat sa o folositi in mod repetat pentru randuri consecutive, ci stric pentru maxim 1-2 randuri.

Pentru speta data de dvs puteti utiliza o apasare a tastei enter pentru a crea un rand intre titlu si corpul poeziei.

Pentru o formatare corecta va recomandam ca consultati Ghidul de formatare a unei carti digitale http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/04/ghidul-de-formatare-al-unei-carti-digitale.pdf


I: Unde pot citi contractul meu de publicare cu Editura Digitala?

R: Contractul dvs de publicare este reprezentat de documentul Termeni si conditii. Puteti vedea citi toate detaliile acestuia pe urmatorul link: http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/03/Termeni-si-conditii-Editura-Digitala.pdf

Nu este nici o problema daca lucrarile au mai fost publicate in format tiparit, insa trebuie sa fiti sigura ca aveti drepturile asupra versiunii digitale a cartilor pe care doriti sa le publicati pe www.edigitala.ro. Ca si o paranteza suplimentara, precizez faptul ca daca publicati o carte in format digital la Editura Digitala, nu va impiedica nimic sa publicati si la alta editura aceeasi carte in format tiparit.

Bineinteles, plagiatul este strict interzis pentru cartile publicate pe www.edigitala.ro, acestea fiind atent verificate in acest sens. Inainte de a publica o carte pe platforma noastra trebuie sa va asigurati ca respectati termenii si conditiile si ca aveti toate drepturile necesare pentru versiunea ei digitala.


I: Ce font trebuie sa folosesc in fisierul cu extensie doc aferent cartii mele?

R: Foloseşte un font standard, precum Times New Roman, Georgia sau Arial pentru textul tău (oricum fontul utilizat nu va fi cel vizionat de utilizatorul final, fontul dat de tine se va înlocui cu cel utilizat de cititor pe aparatul sau (reader-ul sau), aşa că nu trebuie să te gândeşti care îl preferi, oricare din ele e în regulă.

Ca şi mărime de text foloseşte 10, 11 sau 12 pt. (poţi utiliza font mai mare la titlu şi mai mic la conţinut)

Descarca Ghidul de publicare al unei carti digitale

Format PDF: https://app.box.com/s/4w449cz8hf84l2hfnnyb7ayl2bsnvopp

Format ePub: https://app.box.com/s/c1ili62win7420spkzf1os3kfyu6feap


I: Pot face modificari cartilor incarcate de mine pe www.edigitala.ro si dupa publicarea acestora?

R: Da, dvs. aveti controlul complet asupra cartii incarcate. De la pret pana la descriere, fisier de continut si fisier de coperta. Puteti actualiza in orice moment (dupa ce cartea a fost pusa deja in vanzare) oricare din aceste elemente si, dupa verificarea modificarilor de catre echipa noastra, cartea va fi transmisa pentru actualizare la toate magazinele partenere.


I: Cum pot compima imaginile din cartea mea pentru ca fisierul meu de carte sa fie mai mic?

R: Daca imaginile din cartea ta au o rezolutie prea mare, ele vor fi mari si in marime, si acest lucru va duce la un fisier ebook de tip balon. Editura Digitala primeste carti de maxim 20 de megabytes marime (pentru documentul Microsoft Word de extensie .doc uploadat pe pagina Publica o carte). Prin comprimarea imaginilor vei da cititorilor tai un fisier mai mic, mai usor si rapid de descarcat, si de asemenea poti introduce mai multe imagini intr-un fisier mai mic daca ai nevoie de acest lucru. Desi sistemul nostru de conversie suporta si imagini mari, imagini de rezolutii mari cum sunt cele folosite pentru productia cartilor tiparite, fisierul care va rezulta va fi prea mare. De asemenea pozele cu rezolutii prea mari nu sunt suportate de toate dispozitivele de citire a cartilor digitale. Asta inseamna ca aceasta calitate suplimentara nu este necesara si mai mult pozele se vor pierde complet pe dispozitivele mentionate mai sus. Microsoft Word are o functie foarte buna de comprimare a imaginilor denumita “Compress,” functie pe care o veti gasi in Microsoft Word la versiunile incepand cu anul 2003 si mai tarziu. In Ghidul de formatare al unei carti digitale veti gasi explicata metoda de conversie a imaginilor in Microsoft Word.


I: Pot trece doi autori pentru o carte pe care o public pe www.edigitala.ro?

R: Puteti trece doi autori insa cartea poate fi incarcata doar de unul dintre ei. Practic trebuie sa creati un cont pentru unul din cei doi autori care va incarca lucrarea si care va primi si sumele aferente vanzarilor pentru lucrarea respectiva. Daca in imaginea de coperta si in fisierul aferent cartii (.doc) sunt trecuti doi autori, in distributie la magazinele partenere vor aparea ambii autori trecuti in dreptul titlului respectiv. (Insa doar cel care are contul si care a incarcat cartea va primi platile)


I: Ce fel de fisier trebuie sa incarc pentru coperta titlului meu?

R: Copertile trebuie incarcate ca fisiere de tip imagine (extensie .jpeg, .jpg sau .png), nu acceptam fisiere PDF sau documente Word pentru coperta. Copertile trebuie in mod obligatoriu sa includa titlul cartii si numele autorului. Fisierul incarcat va avea doar coperta fata, cartile digitale nu au coperta spate (sau cotor). Trebuie sa fie in doua dimensiuni, nu 3D. Copertile trebuie sa nu contina adrese web (unele magazine partenere nu accepta asa ceva) sau promisuni de pachete care nu sunt incluse in carte (cum ar fi “Versiune cu CD gratuit!”). Trebuie sa aiba forma dreptunghiulara pe vertical (cu inaltimea mai mare decat latimea), nu patrate, si trebuie sa aiba o latime minima de 1,400 pixels. O marime recomandata este de aproximativ 1,600 pixels latime cu 2,400 pixels inaltime. Pentru a vedea cati pixeli are fisierul tau de coperta, da click drepata pe el si mergi pe Properties. Atunci cand Editura Digitala primeste coperta pentru o carte, acesta este covertita in diverse marimi mai mici pentru a fi livrata in toate dimensiunile solicitate de magazinele partenere, asa ca nu lasa titlul sau numele autorului pre amici, altfel atunci cand un cititor va intra pe un smartphone de exemplu si va vedea coperta ta intr-un format mic, daca scrisul textului sau al autorului este prea mic, el nu va putea fi lizibil.


I: Este obligatoriu ca fisierul titlului meu sa contina o pagina de cuprins cu Hyperlinks?

R: Crearea unei pagini de cuprins nu este obligatorie, insa este recomandata pentru a ajuta cititorul sa aiba o experienta cat mai placuta si completa in momentul in care citeste cartea dvs.

Crearea unei pagini de cuprins cu Hyperlinks

O pagină de cuprins ajută cititorul să identifice principalele capitole ale cărţii. Vei introduce pagina de cuprins a cărţii în manuscris după pagina de titlu şi Copyright, imediat înainte de începutul efectiv al cărţii. Pentru ca ebook-ul să aibă un cuprins interactiv şi uşor de navigat trebuie adăugate link-uri în cadrul principalelor capitole, aceste link-uri vor ajuta la crearea automată a NCX-ului (meniului de navigare).

Pentru a crea link-uri către o zonă din interiorul manuscrisului trebuie folosite opţiunile din Word numite bookmarks (pentru setarea destinaţiei – locul unde începe capitolul – din meniul Insert – Bookmark) şi hyperlinks (pentru setarea locaţiei link-ului – locul din cuprins unde este trecut capitolul pentru care am setat bookmark-ul – din meniul Insert – Hyperlink – Place în document – Bookmarks)

Pentru a citi mai multe detalii privind formatarea unei carti digitale descarca gratuit Ghidul de publicare al unei carti digitale si citeste capitolul 4.

Apple iBooks: https://itun.es/ro/J91t7.l

Google Play: https://goo.gl/2liv7w

Format PDF: https://app.box.com/s/4w449cz8hf84l2hfnnyb7ayl2bsnvopp


I: Pe platforma www.edigitala.ro pot distribui carti si autori sau doar alte edituri?

R: Pentru ca pe platforma www.edigitala.ro pot distribui atat autori cat si edituri, avem posibilitatea de creare cont pentru ambele dintre ele. Dvs. ca si autor nu aveti sa furnizati o alta editura pentru lucrarea dvs.

Fiecare carte la publicare este verificata manual de catre un membru al echipei noastre, insa este foarte important sa parcurgeti si dvs. documentul, cel putin de doua/trei ori, inainte de a il incarca pe www.edigitala.ro, pentru a va asigura ca nu aveti greseli gramaticale.


I: Cine stabileste pretul de vanzare al cartii?

R: Tu (autorul) esti cel care alege pretul catii tale. Cartea poate fi si gratuita, sau poate avea orice pret de la 4 RON in sus. Daca dupa o perioada vei dori sa modifici pretul unei carti poti face acest lucru din Tabloul de comanda. Odata facuta modificarea, actualizarea este trimisa de Editura Digitala catre toate magazinele partenere.


I: Editura Digitala imi poate furniza si descrierea CIP pentru versiunea digitala a titlului meu?

R: Cartile in format digital nu au descriere CIP, au doar cod ISBN eliberat de Biblioteca Nationala a Romaniei. Editura Digitala va ofera pentru titlul dvs un cod ISBN gratuit.


I: Cum pot modifica intrebarile din cadrul interviului dat pe www.edigitala.ro?

R: In momentul cand accesati optiunea Setari Profil – Acorda un interviu http://www.edigitala.ro/setari-profil/your-profile/acorda-un-interviu/ aveti posibilitatea de a modifica intrebarile, optiunile disponibile fiind:

1. Afiseaza alta intrebare – daca apasati pe aceasta optiune site-ul va afisa o alta intrebare din baza de date

2. Scrie propria ta intrebare – daca alegeti aceasta optiuni puteti sa introduceti o intrebare proprie


I: Cine se ocupa de promovarea lucrarilor mele?

R: De promovarea lucrarilor se ocupa si editura noastra, dar este foarte important sa va ocupati si dvs, autorul.

Promovarea facuta de Editura Digitala

Marketing-ul lucrarilor publicate oferit de Editura Digitala este extrem de divers si dinamic, include de la realizarea de trailere video (va vom trimite materialul video pentru distributie) pana la trimiterea de comunicate de presa pe canale nationale si internationale.

Lucrarile sunt promovate de Editura Digitala in cadrul magazinelor unde sunt distribuite pe paginile principale ale acestora. (Spre exemplu promovarea in magazinul Apple iBooks pe pagini principale, precum pagina Featured)

Promovarea facuta de autor

Daca astepti pana la lansarea cartii pentru a crea o platforma de comunicare, strategia ta de marketing va fi mai putin eficienta. In momentul in care te hotarasti sa scrii o carte, atunci ar trebui sa incepi si marketing-ul tau, al autorului. Autorul este brand-ul si ca orice alt brand, vrei sa iti cresti popularitatea, si vrei sa construiesti o perceptie pozitiva asupra ta de la potentialii tai cititori.

Asa ca trebuie sa iti promovezi brand-ul prin construirea unei platforme de comunicare. Ce inseamna asta? Platforma de comunicare, mai simplu spus, este abilitatea prin care poti tu sa ajungi la potentialii tai cititori. Sunt multe elemente care pot contribui la aceasta platforma.

Daca scrii un blog, sunt mii de oameni care ar putea citi ceea ce scrii in fiecare luna, blogul tau devenind o parte din platforma. Daca participi pe retele sociale, precum Facebook, aceste retele sociale devin parte din platforma ta. Daca vorbesti des la conferinte sau seminarii, atunci si acolo este tot o parte din platforma. Daca participi activ la organizatii de scriitori, asociatii de diverse profiluri si altele, toate acestea pot face parte din platforma ta. Daca ai norocul de a face parte dintr-un subiect ce apare in presa – atat presa principala cat si in blog-uri – si aceea este tot o parte din platforma. Ai grija cum iti construiesti prezenta online. Nu trimite spam-uri si nu fi o prezenta fortata. Nu uita ca tot ceea ce faci, inclusive marketing-ul tau, este o reflectie directa a brand-ului tau. Ai grija sa trimiti un mesaj corect.

Publicarea intr-o limba straina

Publicarea unei lucrari si intr-o limba de circulatie internationala este un mare avantaj. Prin publicarea in format digital cartea dvs. sparge barierele granitelor, si va fi disponibila la vanzare pe tot globul. Limba engleza fiind o limba de mare circulatie internationala veti putea avea multi cititori din diverse colturi ale lumii.


I: Editura Digitala imi poate garanta un numar de carti vandute?

R: Noi nu putem sa va garantam un volum de vanzari, insa putem sa va garantam ca lucrarea dvs. va fi diponibila si usor de gasit pentru potentialii cititori. Vreau sa va mai spun si ca noi am creat aceasta platforma pentru autori si pentru oameni si mai ales pentru ca fiecare poveste merita sansa ei de a fi auzita.

Editurile care publica carti in sistem traditional (tiparit) nu pot acorda aceeasi sansa oricarei lucrari, din considerente financiare, si nu doresc sa riste pentru un autor “nou” sau pentru un titlu care ar putea sa nu se incadreze in tiparele vandabilitatii. Suntem convinsi ca sunt multe carti nepublicate care asteapta sa fie citite, si misiunea noastra este sa le punem la dispozitia oamenilor.


I: Am observat ca reteaua dvs. de distributie s-a marit. Ce planuri aveti in acest sens?

R: Reteaua noastra de distributie este extrem de mare dar si extrem de dinamica. Noi cautam permanent noi magazine si noi piete unde putem vinde cartile publicate si ne aflam intr-o largire permanenta a plajei noastre de distributie.

Daca sunteti un magazin care doreste sa se alature retelei noastre rog sa ne contactati in acest sens pe email office@edigitala.ro


I: Fisierul de coperta poate fi de forma patrata?

R: Coperta incarcata de dvs. trebuie sa aiba forma dreptunghiulara pe vertical (cu inaltimea mai mare decat latimea), nu patrate, si trebuie sa aiba o latime minima de 1,400 pixels.


I: De ce este obligatorie incarcarea fisierului meu de carte in extensie .doc?

R: Editura Digitala lucreaza cu o retea foarte vasta de magazine, iar fisierul word este cel mai usor de utilizat in procesul de conversie.

Editura Digitala converteste fisierul word al cartii tale, pe care tu il incarci prin pagina Publica o carte in peste 20 de formate (extensii) de fisiere, de la simple fisiere epub sau mobi pana la formate interactive sau personalizate, pentru a acoperi toate gama de readere si magazine existente pe piata, fiecare din ele avand diverse formate de fisier acceptate, de la iPad/iPhone, la B&N Nook, la Amazon Kindle, la Sony eReader sau Kobo Reader.

Toate aceste formate de fisiere (extensii) aduc cititorilor carti in format digital care au aspect similar cu titlurile tiparite dar si functionalitati suplimentare fata de acestea, prin continuitate, libertatea de a ajusta fontul, culoarea, animatii la schimbarea paginii, functia de cautare unui cuvant sau a unei fraze, sau posibilitatea de a marca si trece notite direct pe text.

Principalele patru formate de carti digitale utilizate de majoritatea magazinelor sunt: epub, mobi/azw, KF8, si iba. Fiecare din aceasta formate este citibil doar de anumite dispozitive.

Acesta este motivul pentru care solicitam cartea ta in fomat Microsoft Word. Editura Digitala iti ofera serviciul de conversie in peste 20 de extensii in mod GRATUIT si tot noi ne ocupam de adaptarea pentru fiecare magazin a cartii tale in extensia de care au ei nevoie pentru a avea un fisier compatibil cu dispozitivele/aplicatiile lor de citire.


I: Unde trebuie sa intru pentru a publica cartea mea dupa ce mi-am creat deja contul?

R: Dupa crearea contului puteti incarca titlul dvs. prin pagina Publica o carte ( http://www.edigitala.ro/publica-o-carte/ ) – recomandam sa utilizati ca si browser web Chrome sau Mozilla..

Demo utilizare pagina Publica o carte – https://youtu.be/LKugE2JXQJ0.


I: Fisierul de extensie .doc aferent cartii poate avea numaratoare de pagina?

R: Documentele trimise de dvs nu trebuie sa contina numaratoare de pagina. Numerotarea este realizata automat de catre soft-ul de citire al fiecarui magazin/dispozitiv in parte. In functie de rezolutie ecran si marime / tip font paginile vor fi impartite diferit de la dispozitiv la dipozitiv (spre exemplu pagina 2 va incepe diferit pe un ipad si diferit pe o tableta galaxy).


I: Pot actualiza fisierele aferente unei carti deja publicate?

R: Da. Puteti inlocui coperta si continutul cartii prin incarcarea noilor fisiere de continut carte (fisier .doc) impreuna cu coperta (fisier .jpg), utilizand butonul – Incarca o noua versiune de document sau coperta – din pagina Tabloul de comanda, aferenta contului dvs.


I: Ce se intampla in momentul in care fac modificari la o carte deja publicata?

R: In momentul in care faceti orice modificare utilizand cele doua butoane din coloana Operatiuni, respectiv Editeaza informatiile si Incarca o noua versiune de document sau coperta (modificari facute fie la descriere, fie la pret, sau orice alte informatii ale cartii, fie incarcarea unor fisiere noi de coperta si document) lucrarea intra automat in status “In curs de verificare” pentru ca un membru al echipei noastre sa verifice modificarile facute de dvs. si sa trimita versiunea actualizata catre magazine, pentru ca si ele sa inlocuiasca pe rafturile lor digitale versiunea initiala primita deja cu cea actualizata.


I: Pot opta pentru diferite modalitati de plata a castigurilor mele?

R: Platile se realizeaza in functie de modalitatea de plata aleasa de dvs, fie prin OP bancar, fie prin PayPal sau pentru cazuri in care nu exista conturi bancare se poate gasi o alta varianta de plata, precum posta sau cash (pentru Bucuresti) Datele de plata se pot completa pe pagina http://www.edigitala.ro/setari-profil/plati/setari-de-plata/

Pentru a citi toate detaliile legate de plata va rugam sa accesati urmator link: http://www.edigitala.ro/informatii/#tag_14


I: Care sunt tendintele in piata digitala?

R: Puteti citi in acest sens un articol publicat pe blog-ul nostru (http://goo.gl/wkx9A7 ) care prezinta concluziile primelor 6 luni ale anului 2015 si include un infografic aferent ( http://goo.gl/Cmci28 )


I: De ce pe Google Play cartile mele apar reduse la pret?

R: Fiecare magazin partener prin care sunt vandute cartile publicate la Editura Digitala are Termeni si conditii diferite.

Magazinul Google Play magazin duce o politica de reducere a cartilor digitale pe care le vinde, reduceri care sunt stabilite de Google, atat din punctul de vedere al perioadei de valabilitate cat si al procentului de discount.

Acest discount practicat de Google afecteaza valoarea castigata de dvs. pentru titlurile vandute in magazinul aferent deoarece titlul este cumparat la pretul redus, nu la pretul stabilit de dvs, si implicit remuneratia dvs. este calculata conform pretului de vanzare.

Noi nu avem posibilitatea de a opri Google pentru a reduce cartile digitale vandute la ei in magazin.

In cazul in care nu sunteti de acord cu politica magazinului Google Play ne puteti face o cerere pe email pentru scoaterea titlurilor dvs. de la acest canal de distributie. (Lucrarile ar ramane in continuare in restul retelei)


I: Ce servicii imi ofera Editura Digitala?

R: Publicarea unei carti la Editura Digitala este 100% GRATUITA si include o serie de servicii care nu implica nici un cost pentru dvs:

1. Serviciu GRATUIT de conversie a cartii tale

2. Serviciul GRATUIT de alocare cod ISBN

3. Serviciul GRATUIT de distributie a cartilor

4. Serviciul GRATUIT de editare trailer video pentru cartile tale

5. Serviciul GRATUIT de promovare a cartii tale (Marketing online de carte)

6. Serviciu GRATUIT de creare carte interactiva pentru iPad si Mac

7. Serviciu GRATUIT de creare aplicatie pentru iPhone si iPad


I: Care sunt pasii principale pentru utilizarea platformei www.edigitala.ro?

R: Pentru a putea colabora trebuie in primul rand sa va creati un cont. Pentru a va crea un cont pe www.edigitala.ro trebuie sa accesati pagina Inscrie-te! http://www.edigitala.ro/join/ si sa completati informatiile din formularul de acolo, conform cu urmatorul video -https://youtu.be/GZs09MEEoTc

Daca nu reusiti sa deschideti contul rog sa ne scrieti.

Dupa crearea contului dvs. va rugam sa parcurgeti pagina noastra de informatii http://www.edigitala.ro/informatii/ pentru a intelege intreg procesul de publicare si Ghidul de formatare a unei carti digitale http://www.edigitala.ro/wp-content/uploads/2015/04/ghidul-de-formatare-al-unei-carti-digitale.pdf pentru a vedem cum trebuie pregatit fisierul aferent cartii.

Dupa citirea materialelor de mai sus va rugam sa publicati cartea dvs. utilizand pagina http://www.edigitala.ro/publica-o-carte/ Pe aceasta pagina veti putea completa toate informatiile legate de lucrarea dvs, veti stabili pretul de vanzare pe care il doriti si veti incarca fisierul aferent copertii (fisier tip imagine cu extensie .jpg) si fisierul aferent continutului cartii (fisier Microsoft Word cu extensie .doc).

Pentru a vedea un exemplu de cum se poate incarca o carte vizualizati filmuletul de aici: https://youtu.be/LKugE2JXQJ0

Dupa incarcarea carti, aceasta va fi verificata de unul din membrii echipei nostre si apoi distribuita pentru vanzare catre toti partenerii nostrii. Odata publicata o carte veti putea vedea permanent statusul ei pe pagina: http://www.edigitala.ro/setari-profil/vanzarea-cartilor-tale/tabloul-de-comanda/

Platforma noastra va ofera in cadrul interfetei si rapoarte de vanzari si de plati pe pagina http://www.edigitala.ro/rapoarte/ unde puteti urmari statusul vanzarilor dvs.


I: Ce varsta trebuie sa am pentru a publica o carte la Editura Digitala?

R: Pentru a publica pe cont propriu o lucrare pe www.edigitala.ro trebuie sa aveti minimum 18 ani. Daca aveti insa sub aceasta varsta, ati scris o carte dar inca nu ati implinit 18 ani, puteti folosi site-ul prin intermediul parintilor dumneavoastra sau a tutorelui legal care este de acord cu Termenii si Conditiile de pe www.edigitala.ro.

Nicio persoana sub varsta mai mica de 18 ani nu are voie sa foloseasca acest site fara un parinte sau tutore legal.


I: La ce targuri de carte putem regasi standurile Editura Digitala?

R: Din pacate momentan nu va putem confirma in avans targurile la care vom participa, insa va vom notifica punctual cand va fi cazul.

Puteti citi despre participarea noatra la Bookfest in 2015 pe blogul nostru: http://www.edigitala.ro/editura-digitala-la-bookfest-2015/


I: Cum pot schimba parola contului meu?

R: Schimbarea parolei se poate face dupa logarea in sistem, accesand meniul Setari profil – Editeaza informatiile contului tau – Schimba parola.


I: Cate pagini trebuie sa aiba o carte publicata la Editura Digitala?

R: Pentru o carte digitala nu are nici o relevanta cate pagini afiseaza sau ce format are fisierul word pe care il incarcati.

O carte digitală (ebook) este ca un rau curgător, textul este fluent de la început până la finalul cartii, adică nu are nici un fel de pagini efective sau format in care sa fie structurat. Textul fişierului se va aşeza in pagini întotdeauna diferit, în aşa manieră încât să se încadreze pe dispozitivul cititorului, şi astfel va avea mereu altă împărţire în funcţie de setările existente, de tipul fontului sau de mărimea literei alese de cititor pe dispozitivul său.

Ttitlul tău va fi citit pe o varietate de dispozitive, de la telefoane mobile la readere de tip Kindles, Nook, la tablete sau PC-uri şi laptopuri şi aşa mai departe. Asta înseamnă că mărimea paginii, mărimea fontului şi toate setările pe care tu crezi că le poţi face in fisierul word vor fi mereu variabile, aşa că documentul efectiv pe care tu îl încarci trebuie să fie cât mai curat şi cât mai puţin împopoţonat (pur şi simplu text). Marimea de text si numarul de pagini pe care il vezi tu in fisierul word nu are nici o relevanta pentru marimea de text si numarul de pagini pe care il va vedea cititorul tau.

ATENŢIE:

Cărţile digitale sunt diferite de cărţile tipărite, aşa că nu încerca să formatezi fişierul cărţii în aşa fel încât să arate cum ai formata o carte tipărită, pentru că vei crea o carte aranjată total eronat şi care nu poate fi citită în condiţii bune pe dispozitivele electronice. Trebuie să înţelegem că la formatul tipărit avem posibilitatea de a controla aranjarea în pagini, ce cuvinte apar pe ce pagină, şi putem seta exact unde vrem (pe ce pagina) să ne apară un anumit lucru. La cărţile digitale NU EXISTĂ PAGINI.


I: Pot promova titlul pe contul meu de Facebook?

R: Desigur ca puteti sa promovati lucrarea dvs prin orice mijloace aveti disponibile, inclusiv Facebook. Va recomandam sa mentionati ca titlul se regaseste pe google play pentru android si pe ibooks pentru iphone.


I: Cat de mare trebuie sa fie sample-ul gratuit oferit din titlul meu?

R: Sample-ul oferit de dvs poate fi orice valoare intre 20% si 100% (100% doar in cazul cartilor gratuite).

Valoarea sample-ului se va completa pe pagina Publica o carte, in momentul incarcarii titlului.


I: Nu primesc mailul pentru confirmarea contului. Ce pot sa fac?

R: Te rugam sa verifici si folder-ul SPAM. In cazul in care nici acolo nu regasesti mailul de confirmare, te rugam sa ne scrii pe office@edigitala.ro pentru a iti confirma user-ul manual dvs din backend.


I: Ce pot face daca am uitat parola contului meu?

R: In cazul in care ati uitat parola puteti selecta optiunea “Ai uitat parola” din pagina de logare ( http://www.edigitala.ro/login/ ) pentru resetarea acesteia.


I: Titlul, autorul si textul de copyright al cartii trebuie sa fie pe aceeasi pagina?

R: Da. Titlul, autorul si textul de copyright vor fi pe aceeasi pagina, conform cu template-ul existent pe pagina de informatii a site-ului nostru – http://goo.gl/VkgjBa Pentru textele “Copyright [Prenume Nume]” si “Publicata de [Prenume Nume] la Editura Digitala” puteti utiliza fie numele si prenumele dvs real, fie aliasul ales. Aliasul este asociat contului dvs. si implicit persoanei dvs., cu toate datele furnizate la crearea de cont.


I: Pot vinde si carti audio prin www.edigitala.ro?

R: Nu, din pacate momentan nu ne ocupam si de titluri in versiune audio. In cazul in care pe viitor vom extinde distributia in acest sens o sa primiti cu siguranta o notificare.


Daca nu ati regasit raspunsul cautat in lista de intrebari de mai sus, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact.Editura Digitala


SC In Hamac Distribution SRL

Cui: Ro29478993

Nr reg com: J40/15191/21.11.2011

Cont: RO54RZBR0000060017536148

Banca: Raiffeisen Bank – Sucursala Magheru